Χανιά: Μεγάλος νικητής το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

Κρήτη
Χανιά: Μεγάλος νικητής το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της νέας διοίκησης παραμένει η διεκδίκηση μιας ριζικής μεταρρύθμισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων,  αναδείχτηκε το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γιατρών που με 136 ψήφους, καταλαμβάνει επτά έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των γιατρών στα όργανα του Ιατρικού Συλλόγου,την ψήφο των γιατρών διεκδίκησαν τρεις συνδυασμοί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γιατρών,  ακολουθούν σε ψήφους η Ενιαία Συνεργασία Γιατρών με 59 ψήφους και 3 έδρες και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών με 13 ψήφους και 1 έδρα.

Στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο οι γιατροί των Χανίων θα εκπροσωπηθούν από το Ενιαίο Ψηφεδέλτιο Ιατρών που κατέλαβε τέσσερις έδρες, από την Ενιαία Συνεργασία Ιατρών που κατέλαβε 1 έδρα και από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών με επίσης μια έδρα.

Μετά τη χθεσινή εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, αδιαπραγμάτευτος παραμένει για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, ο στόχος μιας ουσιαστικής τομής από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ.

Εξερχόμενοι από δύο δύσκολα λόγω της πανδημίας χρόνια, με το μέλλον να είναι αβέβαιο, οι επανεκλεγέντες γιατροί επαναλαμβάνουν ότι το εθνικό σύστημα υγείας είναι γερασμένο και υποστελεχωμένο.

Σε δηλώσεις της η Παρασκευή Ορφανουδάκη, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων τόνισε "ο στόχος αυτής τη διαδικασίας είναι να βγουν αντιπρόσωποι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα, να πείσουν το Υπουργείο Υγείας να κάνει μια σωστή μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε οι αδυναμίες του συστήματος που φάνηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα διαχρονικά προβλήματα του ιατρικού κόσμου ,να μειωθούν αν όχι να εξαλειφθούν", με την ίδια να προσθέτει πως θα πρέπει " να υπάρξει επαρκής πρόσληψη προσωπικού και επαρκής χρηματοδότηση του συστήματος υγείας διότι από ότι έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία, το σύστημα είναι οριακό ,δεν επιδέχεται πολύ πίεση ακόμα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News