Κρήτη: Το ΕΛΜΕΠΑ υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές

Κρήτη
Κρήτη: Το ΕΛΜΕΠΑ υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υποδέχτηκε τους φοιτητές με ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται και μπορούν να αξιοποιήσουν

Σε μια επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας, το  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν στα ακαδημαϊκά του Τμήματα.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του ΕΛΜΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, 3,4 και 5 Οκτωβρίου και περιλάμβανε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και το Πανεπιστήμιο, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων οι φοιτητές έλυσαν απορίες τους σε θέματα που σχετίζονταν με την καθημερινή τους επαφή με τους χώρους και τις υπηρεσίες του ΕΛΜΕΠΑ, τη φοιτητική μέριμνα, τη βιβλιοθήκη, τη συμβουλευτική υποστήριξη και συνομίλησαν με συμφοιτητές τους και μέλη των πολιτιστικών ομάδων. Επίσης, έγιναν στον χώρο του Φουαγιέ Αμφιθεάτρου «Εμμ. Σμυρνάκης» 15λεπτες παρουσιάσεις για τον ακαδημαϊκό χάρτη του ΕΛΜΕΠΑ, τις Σχολές και τα Τμήματα, τις Διοικητικές και τις άλλες Φοιτητικές Υπηρεσίες και Παροχές, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στον χώρο του Κεντρικού Campus του Πανεπιστημίου με στόχο μια πρώτη ματιά και επαφή με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Οι δράσεις, που πλαισιώθηκαν από μέλη του ακαδημαϊκού και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και μέλη των εθελοντικών πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου (φοιτητές εκπρόσωποι ομάδων ραδιοφωνικού σταθμού, θεάτρου, βόλεϊ, ρομποτικής, χορού, εθελοντισμού, κλπ.) καλλιέργησαν πρόσφορο έδαφος για μια εποικοδομητική επικοινωνία με τη φοιτητική κοινότητα και τις υποστηρικτικές δομές του Πανεπιστημίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Γραφείο Διασύνδεσης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου». Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News