Ρέθυμνο: Υδραυλικός - «ποντικός» ξάφριζε «σκρατς» από πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Κρήτη
Ρέθυμνο: Υδραυλικός - «ποντικός» ξάφριζε «σκρατς» από πρακτορείο του ΟΠΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από δράση άνω του ενός μήνα, συνελήφθη με τις 3 δεσμίδες «σκρατς» κρυμμένες στο εσώρουχο του! - Ζημιά 17 χιλιάδων ευρώ υπέστη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ

Από την μια στιγμή στην άλλη βάλθηκε να κερδίσει περισσότερα χρήματα, καθώς η οικονομική κρίση, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, τον έχει γονατίσει. Όμως, ο τρόπος που επέλεξε ήταν καθ’ όλα παράνομος και έτσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Ο λόγος για έναν υδραυλικό στο επάγγελμα ο οποίος όταν κλήθηκε από ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ρέθυμνο για να επιδιορθώσει μία βλάβη που υπέστη στο κατάστημά του, εκείνος έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες τους, προκαλώντας του όμως στο τέλος ζημιά ύψους 17 χιλιάδων ευρώ.

Η ζημιά στο υδραυλικό σύστημα εντοπίστηκε στο υπόγειο του καταστήματος, όπου ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε και ως αποθήκη για τα δελτία του. Όταν ο 40χρονος τεχνίτης επιδιορθώνοντας την ζημιά τα εντόπισε, άρχισε με τρόπο και χωρίς να κινήσει υποψίες να «ξαφρίζει» την μία δεσμίδα μετά την άλλη των δελτίων «Σκρατς». 

Επιστρατεύοντας μάλιστα την «εξυπνάδα» του ο τεχνίτης έβρισκε ένα σωρό δικαιολογίες στον ιδιοκτήτη, πως τάχα η ζημιά ήταν μεγάλη, προκειμένου να μπαινοβγαίνει συνεχώς στο υπόγειο με τα δελτία «σκρατς», τα οποία αφού έβαζε στο χέρι πήγαινε σε τουλάχιστον 5-6 άλλα πρακτορεία της πόλης για να εξαργυρώνει.

Όλο αυτό διήρκησε από τον Σεπτέμβριο έως και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ο ΟΠΑΠ του ζήτησε την προμήθεια για τα δελτία, που ο ίδιος όμως δεν είχε πουλήσει.

Έτσι, διαπίστωσε την κλοπή και την κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Οι αστυνομικοί για να δέσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τον «ποντικό» επ’ αυτοφώρω, τον έθεσαν για περίπου μία εβδομάδα σε διακριτική παρακολούθηση μέχρι που χθες τον συνέλαβαν έχοντας κρυμμένα ακόμα και στο εσώρουχο του 3 δεσμίδες «σκαρτς».

Πάντως, έως και αυτή την ώρα παραμένουν ακόμα άγνωστα το ποσά που «κέρδισε» ο εν λόγω τεχνίτης μέσω του «μεγαλοφυούς» σχεδίου του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News