Ηράκλειο: Χωρίς νερό από τον Μασταμπά μέχρι τον Εσταυρωμένο - Τα έργα, οι «βλάβες» και οι αντιδράσεις

Κρήτη
Ηράκλειο: Χωρίς νερό από τον Μασταμπά μέχρι τον Εσταυρωμένο - Τα έργα, οι «βλάβες» και οι αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΥΑΗ από χθες Παρασκευή, ενημερώνει άτυπα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση ότι προέκυψε βλάβη για αυτό δεν επανήλθε το νερό κάμπτοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και προϊδεάζοντας για νέα ταλαιπωρία

Πορεία να μην είχαν στάλα νερό μέχρι χθες Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, οι περιοχές Μασταμπά, Κορώνη, Θέρισσος και Ατσαλένιο σύμφωνα με όσα επικαλείται η ΔΕΥΑΗ από βλάβη που αναζητά κάπου στην πλατεία Σινάνη όμως στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Πατελών το νερό έτρεχε μέρα νύχτα άδικα στον δρόμο ακριβώς έξω από το νέο νηπιαγωγείο που πρόκειται σε λίγες μέρες να εγκαινιαστεί στην περιοχή.

Η ΔΕΥΑΗ είχε ανακοινώσει ότι θα διέκοπτε τη γενική υδροδότηση από την περασμένη Τρίτη ως και το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, στις περιοχές του Μασταμπά λόγω έργων αντικατάστασης δικτύου όμως και χθες Παρασκευή, τα μηχανήματα και συνεργεία δεν είχαν τελειώσει στις περιοχές Κορώνη και συνεπώς η υδροδότηση δεν ήταν δυνατόν να επανέλθει αφού όλες οι ανωτέρω περιοχές Μασταμπάς, Θέρισσος, Ατσαλένιο και Κορώνη είναι συνδεδεμένες με ενιαίο δίκτυο για αυτό και χρειάστηκε ταυτόχρονη διακοπή του νερού για τα έργα.

Παρ' όλα αυτά η ΔΕΥΑΗ από χθες Παρασκευή, ενημερώνει άτυπα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση ότι προέκυψε βλάβη για αυτό δεν επανήλθε το νερό κάμπτοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και προϊδεάζοντας για νέα ταλαιπωρία. Αντίθετα εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν θα έχουν νερό οι περιοχές των δυτικών συνοικιών όπως Εσταυρωμένος, Τρεις Βαγιές, Δειλινά, Αϊ Γιάννης Χωστός με ευθύνη αυτή τη φορά της ΔΕΗ που εκτελεί έργα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από την Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασιών που εκτελούνται από τη ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Μύρωνα, ενδέχεται να δημιουργηθούν  προβλήματα ομαλής διανομής νερού στις παρακάτω περιοχές:

-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΩΣΤΟΣ -ΤΡΕΙΣ ΒΑΓΙΕΣ

-ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

-ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ».

Η βλάβη στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, φαίνεται χαρακτηριστικά στην φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ταξιάρχης Μουντράκης, ο οποίος αναφέρει στη λεζάντα της δημοσίευσης ότι η βλάβη υπάρχει εδώ και ένα μήνα στο συγκεκριμένο σημείο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News