Αρκαλοχώρι: Νίπτει τα χείρας του ο Τριαντόπουλος για το ρεύμα στους οικίσκους - Το χρέος φτάνει τα 213.000 ευρώ

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Νίπτει τα χείρας του ο Τριαντόπουλος για το ρεύμα στους οικίσκους - Το χρέος φτάνει τα 213.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το neakriti.gr είχε φέρει στο φως το σοβαρό πρόβλημα ότι κανένας φορέας δεν επιθυμεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ για τους οικίσκους που ανέρχεται σε περίπου 213.000 ευρώ με πρώτο τον Δήμο της περιοχής

Νίπτει τα χείρας του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος αναφορικά με τα χρωστούμενα στη ΔΕΗ από την ηλεκτροδότηση των οικίσκων όπου διαμένουν 1500 σεισμόπληκτοι σε Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Το neakriti.gr είχε φέρει στο φως το σοβαρό πρόβλημα ότι κανένας φορέας δεν επιθυμεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ για τους οικίσκους που ανέρχεται σε περίπου 213.000 ευρώ με πρώτο τον Δήμο της περιοχής που επικαλείται ότι δεν έχει χρήματα αν και τα ρολόγια είναι δηλωμένα στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Δηλαδή ο Δήμος εμφανίζεται να χρωστάει τα χρήματα όμως υπήρχε δέσμευση από τον Υφυπουργό ότι θα πληρωθεί ο λογαριασμός.

Την ίδια ώρα υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πηγαίνει σύμφωνα με τους σεισμοπαθείς που διαμένουν στους οικίσκους μέρα παρά μέρα για να προχωρήσει σε διακοπή καθώς έχει ήδη λάβει εντολή. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε ερώτηση στη Βουλή για την απειλή διακοπής του ρεύματος στους σεισμόπληκτους οικισμούς και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος πέταξε το μπαλάκι στα υπουργεία Ενέργειας και Εσωτερικών.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο κ. Ηγουμενίδης αναφέρει σχετικά: «Άκρως ενδεικτική της κενότητας του επιτελικού κράτους είναι η απάντηση που μας διαβιβάζει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος στην ερώτηση που καταθέσαμε πριν από λίγες μέρες σχετικά με την απειλή από την ΔΕΗ ότι αν δεν πληρωθεί το ρεύμα στους οικίσκους που φιλοξενούν γύρω στους 1.500 σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας τότε θα τους κόψει το ρεύμα.

Ο κ. Τριαντόπουλος - ο κατά τα άλλα υπεύθυνος για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης - μάς απαντά… χωρίς να απαντά.

Αφού περιγράφει αρχικά την αρμοδιότητά του, μας ενημερώνει μέσα σε ελάχιστες προτάσεις ότι «οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με γνώμονα και στόχο τη

ν άμεση και δίκαιη στήριξη των πληγέντων, καθώς και τη διατηρήσιμη αποκατάσταση, το συντομότερο δυνατόν, των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, συναξιολογώντας τα εκάστοτε δημοσιονομικά δεδομένα».

Για να καταλήξει στην φράση ότι «τα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω ερώτηση εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, στα οποία και απευθύνεται».

Αν ο υφυπουργός που υποτίθεται έχει τον συντονισμό των δύο υπουργείων για τα θέματα κρατικής αρωγής απαντά κατά αυτό τον τρόπο και στην πραγματικότητα νίπτει τας χείρας του, τότε εύλογα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί 1 χρόνο μετά στις σεισμόπληκτες περιοχές η κατάσταση συνολικά βρίσκεται στο ίδιο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. 

Αντί του «σηκώνω τα χέρια ψηλά», οι σεισμόπληκτοι χρειάζονται ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα έπρεπε να έχει ήδη μπει σε εφαρμογή στην περιοχή τους. Ένα σχέδιο που θα κρατάει τον κόσμο στην περιοχή, που θα στηρίζει τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο. Όχι να κινδυνεύουν να κοπεί το ρεύμα μέσα στο χειμώνα στους οικίσκους. Για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων όχι απλώς μια δομή του «επιτελικού» κράτους, αλλά συνολικά η κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News