Διπλή απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών σε Ρέθυμνο και Χανιά - Πώς στήθηκε το κόλπο

Κρήτη
Διπλή απάτη με ενοικιάσεις σπιτιών σε Ρέθυμνο και Χανιά - Πώς στήθηκε το κόλπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται καθημερινά οι περιπτώσεις εξαπάτησης των πολιτών στην Κρήτη

Δύο απάτες με ενοικιάσεις σπιτιών έλαβαν χώρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, με την αστυνομία να ερευνά τις υποθέσεις.

Το ένα περιστατικό απάτης σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου επιτήδειος καταφέρνει να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Τέσσερα άτομα κατήγγειλαν στην αστυνομία, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ότι τους εμφανίστηκε μια σελίδα στο Facebook με ενοικιάσεις σπιτιών. Οι καταγγέλλοντες έδειξαν ενδιαφέρον για σπίτια επικοινώνησαν με τον «υποτιθέμενο ενοικιαστή» και έκαναν το λάθος να του καταβάλουν προκαταβολές για το διαμέρισμα. Οι τέσσερις καταγγέλλοντες είναι άτομα νεαρής ηλικίας και πιθανόν κάποιοι από αυτούς να είναι φοιτητές.

Το συνολικό ποσό που του καταβλήθηκε είναι 1.390 ευρώ καθώς ο «σπιτονοικοκύρης» πιθανόν να έκανε… παζάρια με τους υποψήφιους ενοικιαστές, με τον ένα από αυτούς να δίνει 450 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι κατέβαλαν 295 ευρώ, 345 ευρώ, και 300 ευρώ.

Ο δράστης αφού έλαβε την προκαταβολή από τους καταγγέλλοντες έγινε άφαντος, με την αστυνομία να τον αναζητά.

Η δεύτερη υπόθεση απάτης πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος εμφανίζεται ως υποψήφιος ενοικιαστής πληρώνει την προκαταβολή των διαμερισμάτων και έπειτα αναρτά φωτογραφίες από το διαμέρισμα και το ενοικιάζει σε άλλους πολίτες που δείχνουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι γνώριμος των αρχών καθώς στο «βιογραφικό» του υπάρχουν και άλλες υποθέσεις με απάτες που έχει οργανώσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News