Ενεργειακή κρίση: Κλείνουν τα καλοριφέρ και τον φωτισμό στο ΠαΓΝΗ (έγγραφα, βίντεο)

Κρήτη
Ενεργειακή κρίση: Κλείνουν τα καλοριφέρ και τον φωτισμό στο ΠαΓΝΗ (έγγραφα, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το neakriti.gr, τα καλοριφέρ θα παραμένουν κλειστά απο τις 08:00 έως 18:00 -"Απαράδεκτη" χαρακτηρίζει την απόφαση περί εξοικονόμησης ενέργειας, το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η.

Στο κρύο, την παγωνιά και το... σκοτάδι θα μείνουν οι κλινικές και πολλοί άλλοι χώροι του νοσοκομείου, καθώς με απόφαση που πάρθηκε θα κλείνουν τα καλοριφέρ και ο φωτισμός στο ΠαΓΝΗ,  στο πλαίσιο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το neakriti.gr, τα καλοριφερ θα παραμένουν κλειστά απο τις 08:00 έως 18:00.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων χώρων, όπως αναφέρεται τα καλοριφέρ των κλινικών το χειμώνα θα παραμένουν κλειστά απο 08:00 έως τις 18:00 εκτός ιδιαίτερων περιπτώσεων. 

Επίσης, προβλέπεται απενεργοποίηση φωτισμού στα μπαλκόνια όλων των κτιρίων (δωμάτια κλινικών).

Απαγόρευση φωτισμού σε όλους τους εωτερικούς διαδρόμους, στις κλινικές και στα γραφεία όταν και όπου αυτό είναι εφικτό.

Δείτε την απόφαση: 

"Απαράδεκτη" απόφαση της διοίκησης περί εξοικονόμησης ενέργειας, λέει το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η.

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. σε ανακοίνωσή του μετά την είδηση αυτή αναφέρει:

Με απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας,  τα καλοριφέρ των κλινικών θα παραμένουν κλειστά το χειμώνα από τις 8πμ έως τις 6μμ, ενώ παράλληλα, θα απενεργοποιηθούν τα κλιματιστικά και ο φωτισμός σε εσωτερικούς διαδρόμους, μπαλκόνια και κλινικές. Θα «πουντιάζουν», δηλαδή, ασθενείς και εργαζόμενοι και θα κυκλοφορούμε με φακούς στους διάδρομους.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους ασθενείς, είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Καλούμε τη διοίκηση  να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση! Διεκδικούμε την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας με επαρκή θέρμανση και φωτισμό των κλινικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News