Χερσόνησος: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για οδικά έργα στη διασύνδεση Επισκοπής - Γουβών

Κρήτη
Χερσόνησος: Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για οδικά έργα στη διασύνδεση Επισκοπής - Γουβών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παρεμβάσεις έχουν επίκεντρο τη διασύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής με τη Δημοτική Ενότητα Γουβών

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα οδοποιίας σε περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου καθώς εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης 964.000 ευρώ που είχε κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης» στο πλαίσιο πρόσκλησης η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι παρεμβάσεις έχουν επίκεντρο τη διασύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής με τη Δημοτική Ενότητα Γουβών και θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες πρόσβασης και μετακίνησης σε αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθώς και σύνδεση περιοχών της ενδοχώρας με το παραλιακό μέτωπο των Γουβών.

«Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε σημαντικές πιστώσεις για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δήμος Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης περιοχών της ενδοχώρας και η υλοποίησή τους θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα της περιοχής καθώς και στην οικιστική του ανάπτυξη. Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία εξασφαλίζοντας πιστώσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που απαντούν στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Το συγκεκριμένο αγροτικό οδικό δίκτυο που θα αναβαθμιστεί, χρησιμοποιείται καθημερινά από τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετώντας την πρόσβαση στις γεωργικές, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις τους».

Τα έργα αφορούν στη βελτίωση της βατότητας και των κυκλοφοριακών συνθηκών του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου προς τους οικισμούς του Καινούργιου Χωριού και της Γάλυπε και θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων της Επισκοπής και των Γουβών με την ασφαλτόστρωση του χωμάτινου δρόμου.

Ξεκινάει από το όριο του οικισμού Καινούργιο Χωριό, διασχίζει την περιοχή Κεφάλα και καταλήγει στη θέση Άγιος Ιωάννης όπου συναντά τον δημοτικό δρόμο.

Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των οικισμών και στην γενικότερη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι υφιστάμενος με χωμάτινο κατάστρωμα σε περιοχές με καλλιέργειες (ελαιώνες, αμπελώνες κλπ.), με κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις και χρησιμοποιείται καθημερινά από τους καλλιεργητές της περιοχής.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News