Άστεγος στο Ηράκλειο: Φυλακή και απέλαση επεφύλασσε η μοίρα στον Φρανκ (βίντεο)

Κρήτη
Άστεγος στο Ηράκλειο: Φυλακή και απέλαση επεφύλασσε η μοίρα στον Φρανκ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακή ήταν η κατάληξη του Γερμανού άστεγου ονόματι Φρανκ που κατά μαρτυρίες «τρομοκρατούσε» με τη συμπεριφορά και την εμφάνισή του περαστικούς και καταστηματάρχες στα Λιοντάρια

Φυλακή ήταν η κατάληξη του Γερμανού άστεγου ονόματι Φρανκ που κατά μαρτυρίες «τρομοκρατούσε» με τη συμπεριφορά και την εμφάνισή του περαστικούς και καταστηματάρχες στα Λιοντάρια.

Μετά τη φυλακή όμως η μοίρα φαίνεται ότι επιφυλάσσει στον Φρανκ και απέλαση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό εξετάζεται πλέον από τις δικαστικές αρχές και προβλέπεται εξάλλου από τη νομοθεσία ακόμη και για πολίτες από χώρες μέλη της Ε.Ε εφόσον παραβαίνουν τις διατάξεις περί της δημόσιας ασφάλειας. Και στην περίπτωση του Φρανκ συμβαίνει ακριβώς αυτό!

Ο Φρανκ καταδικάστηκε πρόσφατα, περίπου δύο εβδομάδες πριν, για παρενόχληση, επιθέσεις σε γυναίκες και φθορές σε καταστήματα με ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή για 18 μήνες. Μετά ενδέχεται ως μέτρο που επιβάλλει η απόφαση του Δικαστηρίου να ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασής του στη Γερμανία όπου φαίνεται να ζει με πολλά προβλήματα υγείας η μητέρα του. Ο Φρανκ έφτασε να καταδικαστεί ύστερα από δύο μηνύσεις από γυναίκες διερχόμενες από τα Λιοντάρια που δέχτηκαν επίθεση σε μια στιγμή… που είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα αλλά και κατόπιν μήνυσης από καταστηματάρχη της περιοχής.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Φρανκ που φαίνεται να έχει και κάποιες εξαρτήσεις είχε κάνει σπίτι του τα Λιοντάρια, κοιμόταν στο πλακόστρωτο, έμπαινε μέσα στα νερά της Κρήνης Μοροζίνι και άλλοτε γινόταν επιθετικός σπάζοντας ακόμη και πράγματα. Η Αστυνομία είχε παρέμβει πολλές φορές καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, αντιμετωπίζοντάς τον ως άστεγο. Όμως η νομοθεσία δεν επέτρεπε κάτι παραπάνω από τη νοσηλεία του για 2-3 μέρες στα νοσοκομεία και τη βοήθεια στο Κέντρο Αστέγων. Στη συνέχεια επέστρεφε στα Λιοντάρια και συνέχιζε να ζει στο ίδιο μοτίβο.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν γίνει και επαφές  προς τη Γερμανική πρεσβεία για να εντοπιστούν συγγενείς του και βρέθηκε μόνο μια μητέρα ανήμπορη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα από τη Γερμανία εμφανίστηκε το καλοκαίρι στα Λιοντάρια και του ζήτησε να την ακολουθήσει, όμως εκείνος είπε ότι δεν θέλει να φύγει από το Ηράκλειο και πως του αρέσει έτσι που ζει.

Μέχρι που ήρθαν οι μηνύσεις, η φυλακή και μάλλον και η απέλαση…

Υπενθυμίζεται ότι, καταστηματάρχες και πολίτες έκαναν λόγο για μια προβληματική κατάσταση με επαναλαμβανόμενα σκηνικά όχλησης στο κεντρικότερο σημείο του Ηρακλείου και της Κρήτης, την πλατεία Λιονταριών, με τον Φρανκ να φέρεται να είχε επιτεθεί φραστικά και σωματικά σε τουρίστες καθώς και σε θαμώνες καταστημάτων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις περιγραφές τους, ο άστεγος φέρεται να εναπόθετε σκουπίδια και μαγειρικά σκεύη εντός του σιντριβανιού, με κίνδυνο να προκαλέσει φθορές και φυσικά να δημιουργήσει μια εικόνα που δεν αρμόζει σε κανέναν, με παράλληλα σαφή ερωτήματα ανθρωπιστικής φύσης, για την φροντίδα και το αίσθημα ασφάλειας που θα έπρεπε να λαμβάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News