Καιρός: Σαββατοκύριακο για βουτιές στην Κρήτη - Πού θα δείξει 34αρια

Κρήτη
Καιρός: Σαββατοκύριακο για βουτιές στην Κρήτη - Πού θα δείξει 34αρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα επανέλθει το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού - Αναλυτική πρόγνωση

Σαββατοκύριακο για βουτιές θα είναι το επερχόμενο για την Κρήτη, με το πρώτο διήμερο Οκτωβρίου να εμφανίζεται ως ιδανική ευκαιρία για μια από τις τελευταίες εξορμήσεις, τουλάχιστον για τους μη τολμηρούς, στις θάλασσες της Κρήτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, «το επόμενο διήμερο αναμένεται αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας στην Κρήτη, η οποία θα οφείλεται στη θερμή μεταφορά αέριας μάζας από τα νότια. Το Σάββατο και η Κυριακή θα δώσουν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής, η θερμή αέρια μάζα θα μετακινηθεί ανατολικότερα και θα πάρει τη θέση της μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βορειοδυτικά».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την «εμφάνιση βροχοπτώσεων από το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου, σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά της Κρήτης καθώς και ενίσχυση των βόρειων ανέμων.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου:

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη θα «αγγίξει» τοπικά ακόμη και τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 35. Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, η ηπιότητα των ανέμων δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τις θάλασσες μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής. «Μετά το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων έως 6 ακόμα και 7 Μποφόρ στις δυτικές περιοχές του νησιού».

Αναφορικά με τα ποσοστά υγρασίας που ταλαιπωρούν τις τελευταίες ημέρες τους Κρητικούς, ο κ. Λέκκας εξηγεί ότι τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας οφείλονταν στην μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις μέγιστες και τις ελάχιστες θερμοκρασίες. «Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και κατά την διάρκεια της νύχτας, και έτσι σταδιακά θα πέσουν τα ποσοστά υγρασίας».

Τέλος, αναφορικά με την καιρική πρόγνωση των επόμενων ημερών, ο κ. Λέκκας ανέφερε στο neakriti.gr πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, αναμένεται ένα ήπιο φθινοπωρινό σκηνικό, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και έως 29 στα νότια και ενίσχυση των βοριάδων, ενώ ενδεχομένως από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, να υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση.

Live η εξέλιξη του καιρού:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News