Τρόμος στις Καμάρες από νυχτερινό βουητό και δονήσεις - Στο πόδι όλο το χωριό (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Τρόμος στις Καμάρες από νυχτερινό βουητό και δονήσεις - Στο πόδι όλο το χωριό (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική αρχή είναι σε επαφή με ειδικούς για τους παράξενους θορύβους

Ένας δυνατός κρότος , το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους στις Καμάρες του δήμου Φαιστού, οι οποίοι ένιωθαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Απίστευτες περιγραφές από τους έντρομους κατοίκους για το πώς τράνταζε το χωριό από τα έγκατα της γης, λίγο πριν τις 6 χθες το απόγευμα, με τους ίδιους να τρέχουν πανικόβλητοι για να βγουν από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, στις 10 το βράδυ και στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, όμως ήταν μικρότερης έντασης. Ορισμένοι κάτοικοι νόμιζαν αρχικά ότι πρόκειται για ισχυρό σεισμό, με τον δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, να βρίσκεται σε επικοινωνία με γεωλόγους προκειμένου να επισκεφθούν το χωριό.

Το έντονο βουητό στις Καμάρες, δεν έγινε …αισθητό στο διπλανό χωριό στα Βορίζια, όπου πριν από πέντε χρόνια κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές με φόντο τις τεράστιες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών που κατέβαιναν με τη μορφή λάβας από το βουνό , καλύπτοντας το μισό χωριό.  Τότε οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Έρευνών δήλωναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Κάτοικοι στις Καμάρες ζητούν τώρα επίσημες απαντήσεις από τους ειδικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News