12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Ανησυχία για τη στατικότητα του κτηρίου - Τι έδειξε η αυτοψία

Κρήτη
12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Ανησυχία για τη στατικότητα του κτηρίου - Τι έδειξε η αυτοψία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν μετά την αυτοψία του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα»

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός έχει προκληθεί από γονείς και καθηγητές αναφορικά με τη στατικότητα του 12ου Δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο. Ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα» κλήθηκε από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της «Ανθρώπινης Ασπίδας» σχετικά με την αυτοψία και την καταγραφή των προβλημάτων:

«Κληθήκαμε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, να δούμε από κοντά τα προβλήματα, τα όποια αντιμετωπίζει το σχολείο γενικότερα, αλλά και ειδικότερα όσον αφορά την στατικότητα του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κος Γιώργος Κουνενάκης μας ενημέρωσε, ότι ήδη έχει γίνει μελέτη στατικότητας του κτιρίου, με την στατική ενίσχυση ωστόσο να μην προχωρά εδώ και αρκετό καιρό δημιουργώντας την έντονη ανησυχία καθηγητών και γονέων.

Η αυτοψία των ειδικών συνεργατών του συλλόγου Ανθρώπινη Ασπίδα, κ. Ειρήνης Λούκου αρχιτέκτων μηχανικού και του κ. Φραγκίσκου Στεφανάκη στατικού πολιτικού μηχανικού, έγινε με την καθοδήγηση του προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και διαπιστώθηκαν τα εξής προβλήματα:

  • «Πάγωμα» της στατικής ενίσχυσης του κτιρίου με ότι συνεπάγεται αυτό για το αίσθημα ασφάλειας γονέων και καθηγητών αλλά πάνω από όλα για την ασφάλεια των παιδιών.
  • Ολισθηρό δάπεδο προαύλιου χώρου με αρκετά προβλήματα όσον αφορά τους τραυματισμούς των παιδιών τις ημέρες βροχοπτώσεων.
  • Έλλειψη εξωτερικού πεζοδρομίου με τα παιδιά να πετάγονται αμέσως στον δρόμο. μέσα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
  • Οι τουαλέτες για τα παιδιά δεν τηρούν κανένα κανόνα υγιεινής με τις πόρτες τους, να προδιαθέτουν από απόσταση για το τι θα αντικρύσει κανείς ελέγχοντάς τους χώρους τους, ενώ όπως μας κατήγγειλαν οι καθηγητές, υπάρχει μονάχα μια τουαλέτα για 32 καθηγητές, στριμωγμένη κάτω από μια σκάλα, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγειονομική ασφάλεια.
  • Το τοιχίο περιμετρικά της αυλής έχει γύρει επικίνδυνα προς τον δρόμο παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια ετοιμορροπίας.
  • Υπάρχει στον προαύλιο χώρο μεταλλική κατασκευή-βάση μεγάλου ντεποζίτου, για τις ανάγκες της τουαλέτας του σχολείου, με τους μικρούς μας φίλους να μπαίνουν κάτω από την κατασκευή αλλά και να σκαρφαλώνουν επάνω σε αυτήν με κίνδυνο να χτυπήσουν. 

Καλούμε τους ιθύνοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, να επισπεύσουν άμεσα  τις όποιες διαδικασίες αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος, αποφεύγοντας καταστάσεις που δεν θέλουμε καν να φανταστούμε και να αναφέρουμε». 

 

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News