ΙΑΚ: Εκδηλώσεις για το έργο που επιτελείται απο την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας

Κρήτη
ΙΑΚ: Εκδηλώσεις για το έργο που επιτελείται απο την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό, το έργο που επιτελείται στη απομακρυσμένη αυτή γωνιά του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε ο από Νέας Ζηλανδίας Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας Αμφιλόχιος και συνεχίζει με πολλή θέρμη ο διάδοχός του Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για το Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου «ΑΣΤΟΡΙΑ» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κύριος σκοπός ήταν, να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, το έργο που επιτελείται στη απομακρυσμένη αυτή γωνιά του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε ο από Νέας Ζηλανδίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος και συνεχίζει με πολλή θέρμη και πολύ ζήλο ο διάδοχός του και συντοπίτης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων.

Το πολυσχιδές αυτό έργο περιλαμβάνει χειροτονίες νέων κληρικών, κατηχήσεις, βαπτίσεις, γάμους νέων μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ανέγερση ιερών Ναών, σχολείου, ιατρείου και φροντίδα ορφανών και απόρων παιδιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, προβλήθηκε ταινία διάρκειας περίπου μίας ώρας, με τίτλο: «Hello Ορθόδοξοι», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο οποίος παρουσίασε το επιτελούμενο στη Μητρόπολή του, μέ πολλές δυσκολίες έργο και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος με πολλή συγκίνηση, εγκαρδιότητα και χαρά εξήρε την παρουσία και την πλούσια ποιμαντική διακονία του Κρητικού Ιεράρχη στην Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία και τη βούληση, να είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης συμπαραστάτης και αρωγός στο Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Επαρχία αυτή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είμαστε δίπλα σου, μαζί σου και κοντά σου και η δική σου αγωνία θα είναι και δική μας, και ο δικό σου πόνος, δικός μας».

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός και πολλοί κληρικοί και πιστοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, καθώς επίσης εκπρόσωποι: του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθερίου Αυγενάκη, του Ευρωβουλετή κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή κ. Μάξιμου Σενετάκη, ο κ. Παύλος Μπαριτάκης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο Ἀντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ο κ. Γρηγόριος Πασπάτης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο κ. Ευάγγελος Καρκανάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, Διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η., ο κ. Εμμανουήλ Βελιβασάκης, πρ. Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων και Συλλόγων του τόπου μας. 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσομε όλους όσοι συμμετείχαν και συνετέλεσαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής και για την ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας για την οικονομική ενίσχυση της Ιεραποστολικής αυτής Ορθόδοξης Μητρόπολης, γεγονός ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του πολύπλευρου και πολυεπίπεδου έργου που επιτελεί, με μπροστάρη τον Κρητικό Μητροπολίτη της, στον οποίο ευχόμαστε να έχει δυνάμεις και όλη την ευλογία του Θεού στην εκκλησιαστική και ποιμαντική του πορεία και διακονία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News