Αρκαλοχώρι: Στα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης  

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελετή εγκαινιασμού στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο είχε καταρρεύσει στα φονικά Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου έγινε παρουσία πλήθους τοπικών φορέων και πιστών

Παρουσία πλήθους πολιτικών Αρχών, φορέων του τόπου αλλά και πιστών, τελέστηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου - ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό- τα επίσημα εγκαίνια στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται στον λόφο του Αρκαλοχωρίου.

Το εκκλησάκι είχε καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος από τα φονικά Ρίχτερ  6 βαθμών  της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, παρασύροντας στον θάνατο τον άτυχο Ιάκωβο Τσαγκαράκη.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στο εκκλησάκι, για τη θεία λειτουργία. 

Το "παρών" έδωσε και ο Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Nέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης   ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: 

«Με αίσθημα συγκίνησης βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Αρκαλοχώρι για την τελετή των Ιερών Εγκαινίων στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο στο Αρκαλοχώρι σταμάτησε ο χρόνος. Βιώσαμε όλοι την καταστροφική μανία του «Εγκέλαδου». Θρηνήσαμε την απώλεια, τον άδικο χαμό του Ιάκωβου Τσαγκαράκη.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά δεν είναι ώρα για δηλώσεις. Για ωραία λόγια. Είναι ώρα για έργα. Είναι η ώρα να απαλύνουμε τον πόνο των σεισμόπληκτων. Να είμαστε δίπλα τους. Στο πλευρό τους.  Να αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές και να αποζημιώσουμε τους ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό. Και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό.

Η αναστήλωση του Ναού του Προφήτη Ηλία έχει ισχυρό συμβολισμό. Δίνει κουράγιο και δύναμη στους πολίτες της περιοχής αυτή τη δύσκολη ώρα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News