Ιεράπετρα: Ξεκινάει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το έργο του βιολογικού στον Κουτσουρά

Κρήτη
Ιεράπετρα: Ξεκινάει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου το έργο του βιολογικού στον Κουτσουρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βιολογικός αποτελούσε διαχρονικά πάγιο αίτημα των κατοίκων και για το οποίο εγώ προσωπικά από τότε που διατελούσα Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού είχα ξεκινήσει τις προσπάθειες για την κατασκευή του

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας του Μακρύ Γιαλού  μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, του Προέδρου της Κοινότητας του Αγ. Στεφάνου, κ. Εμμανουήλ Τσαμπανάκη, του Αντιπροέδρου κ. Νικολάου Τσαμπανάκη, του Προέδρου της Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού, Υπαστυνόμου Α΄, κ. Εμμανουήλ Δαμουλάκη, του Προϊστάμενου της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Μαρίνου Γαϊτανάκη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Εμμανουήλ Καπετανάκη και του μέλους του Συμβουλίου, κ. Τίτου Γοργολάκη, με τον ανάδοχο του έργου της κατασκευής του Βιολογικού του Μακρύ Γιαλού, προκειμένου να υπάρξει προγραμματισμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα απαιτηθούν, των παρακαμπτήριων οδών που θα χρησιμοποιηθούν και της σηματοδότησης που θα τοποθετηθεί, ώστε κατά την εκτέλεση του έργου να υπάρξει ομαλή κυκλοφορία τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκε και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Η κατασκευή του νέου, σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής των τελευταίων δεκαετιών στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, καθώς θα καλύψει, όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των δημοτών. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου λύνεται οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των αστικών λυμάτων και η ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού αποκτά το πλέον σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό. Είναι ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικά πάγιο αίτημα των κατοίκων και για το οποίο εγώ προσωπικά από τότε που διατελούσα Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού είχα ξεκινήσει τις προσπάθειες για την κατασκευή του. Στόχος μας είναι να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.  Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη συνεργασία, την κατανόηση και τη βοήθεια όλων των πολιτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερο αυτό το έργο που είναι μεν εξαιρετικά δύσκολο και μεγάλο σε φυσικό αντικείμενο, αλλά θα αναβαθμίσει πολλαπλώς την περιοχή.

Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν από δύο μήνες, όμως επειδή ως Δημοτική Αρχή δεν θέλαμε εν μέσω τουριστικής περιόδου να προκαλέσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, αποφασίσαμε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Τόσο οι Αντιδήμαρχοι, όσο και οι Υπηρεσίες, οι Φορείς, οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή και δίπλα στους πολίτες ενημερώνοντάς τους με σαφήνεια για την εξέλιξη του έργου και θα προσπαθούμε να επιλύουμε άμεσα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News