Ηράκλειο: Παρουσία του πρωθυπουργού ξεκινάει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η σύνοδος του ΕΛΚ

Κρήτη
Ηράκλειο: Παρουσία του πρωθυπουργού ξεκινάει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η σύνοδος του ΕΛΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος των Study Days είναι η χάραξη στρατηγικής για όλο το κοινοβουλευτικό έτος - Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα, ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης

H ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα λάβει χώρα από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου  στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχος των Study Days είναι η χάραξη στρατηγικής για όλο το κοινοβουλευτικό έτος. Από τα θέματα που έχουν οριστεί στην ατζέντα, ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η σύνοδος ήταν να φιλοξενηθεί εδώ στην Κρήτη πριν από ένα χρόνο, ωστόσο είχε πάρει αναβολή τότε λόγω των έκτακτων γεγονότων με τον καταστροφικό, φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Ένα χρόνο μετά, το νησί μας θα φιλοξενήσει τη σύνοδο, ένα σημαντικό αν μη τι άλλο πολιτικό γεγονός, που έρχεται, σημειωτέον, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, με το βλέμμα στραμμένο στη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της ηγεσίας της Τουρκίας και προσωπικά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της συνόδου, που θα φιλοξενηθεί σε γνωστό, μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου, θα βρεθεί η γενικότερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνουν από πλευράς της Ν.Δ., η επιλογή της Κρήτης υπογραμμίζει και σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και την έμπρακτη αναγνώριση των εταίρων μας στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο κυβερνητικό “στρατόπεδο” σημειώνουν μάλιστα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από 176 ευρωβουλευτές, και πως το ΕΛΚ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 10 επιτρόπους, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από 6 αρχηγούς κυβερνήσεων από Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία και Ρουμανία.

Η έναρξη των ΕΡΡ Group Study Days θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Creta Maris Beach Resort”. Τους προσκεκλημένους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ θα καλωσορίσει και θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το “παρών” θα δώσουν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, οι οποίοι θα απευθύνουν και ομιλία.

Ενόψει της διεξαγωγής της συνόδου του ΕΛΚ εδώ στη Χερσόνησο από τις 27 ως τις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προετοιμασίας στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., με τη συμμετοχή του γραμματέα Παύλου Μαρινάκη, του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη και πολλών ακόμα υψηλόβαθμων “γαλάζιων” στελεχών.

Το πρόγραμμα της συνόδου

Η έναρξη των EPP Group Study Days θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 με την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber και τον Αντιπρόεδρο του EΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το παρών θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της ΚΟ του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των Study Days θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Μ. Κεφαλογιάννης

Σε σημείωμά του με φόντο την επικείμενη κάθοδο των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κρήτη, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης αναφέρει: «Από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. και κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες που ανήκουν στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. για την ετήσια συνάντηση του ΕΛΚ.

Ένα πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός. που φέτος διοργανώνεται στην Ελλάδα σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας. λόγω και της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας.

Στη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα τους Ευρωπαίους πολίτες. όπως η κρίση στην ενέργεια, η αύξηση πανευρωπαϊκά του πληθωρισμού και του κόστους διαβίωσης. που επηρεάζουν όλα τα νοικοκυριά.

Θα συζητηθούν, επίσης, η σταθερότητα της Ευρώπης και η ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τον ρόλο της στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και να γίνει πιο αποτελεσματική δρώντας γρήγορα στη διαχείριση κρίσεων, καθώς και οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τη συνάντηση και τις συζητήσεις του ΕΛΚ στην Κρήτη θα ανοίξουν με ομιλίες τους την Τρίτη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας διαχρονικός φίλος της Ελλάδας.

Στην Κρήτη και ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την Κρήτη θα επισκεφτεί την ερχόμενη εβδομάδα και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκδήλωση έχει θέμα “Η Κρήτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία - παιδεία - πολιτισμός - ασφάλεια” και θα έχει κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο “Aquila Atlantis” (αίθουσα “Πασιφάη ΙΙ”), στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News