Ιεράπετρα: Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 29 Σεπτεμβρίου για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Κρήτη
Ιεράπετρα: Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 29 Σεπτεμβρίου για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενάντια στην υποβάθμιση και την απαξίωση του νοσοκομείου της πόλης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενάντια στην υποβάθμιση και την απαξίωση του νοσοκομείου της πόλης.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

Το κάλεσμα συμμετοχής στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο:

«Στις 29 του Σεπτέμβρη ο λαός διατρανώνει ότι ταφόπλακες με ύπουλες μεθοδεύσεις δεν θα  δεχθούμε ποτέ. Καλούμε τον όλο τον κόσμο, τον λαό της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, τους εκπροσώπους του σε κάθε επίπεδο και όλες τις συλλογικότητες να είναι σε εγρήγορση για νέους αγώνες.

Λένε πως το Νοσοκομείο δεν κλείνει αλλά κάνουνε ότι μπορούν για να το υποβαθμίσουν ώστε αποθαρρυνμένοι  να απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα ή σε μεγαλύτερα  κέντρα. Περικόπτουν τα αιτήματα μας για προκήρυξη θέσεων γιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Ύπουλα υποκλέπτουν και αποσπούν τους γιατρούς μας. Πολλοί είναι οι γιατροί μας που ήδη έκαναν αιτήσεις για μετάθεση τους στον Άγιο Νικόλαο και πολλοί άλλοι θα αποχωρήσουν με τις προκηρύξεις Οκτωβρίου στα κεντρικά Νοσοκομεία του Ηρακλείου προσφέροντας αλλού ελκυστικότερες θέσεις και όχι σε εμάς. Και άλλοι αποχώρησαν ήδη, με αποτέλεσμα  υποστελεχωμένα τμήματα. Το ξέρουμε το κόλπο. Δημοσιεύουν τις προθέσεις τους για συγχωνεύσεις με αναφορές που απευθύνονται σε εμάς για να διαπιστώσουν τις δικές μας  προθέσεις.

Ας τους εξηγήσουμε λοιπόν τις προθέσεις του λαού της Νοτιοανατολικής Κρήτης: Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο μας.

Χωρίς σπουδή και κόπο έκριναν και αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς, ότι είμαστε το κομμάτι της Ελλάδας που δεν έχει δικαίωμα στη δημόσια υγεία.

Ούτε αναλογίστηκαν και ούτε φαίνεται να τους ενδιαφέρουν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους.

Γι’ αυτό, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της πόλης μας. Θα είναι εκδήλωση της αποφασιστικότητας μας, θα είναι εκδήλωση διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας, Θα είναι εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες μας θα είναι και αυτοί μαζί μας.

Ναι! Θα τραγουδήσουμε. Θα βροντοφωνάξουμε. Θα χορέψουμε. Θα θυμώσουμε. Θα τα κάνουμε όλα  για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν θα δεχθούμε παθητικά τις δήθεν έξυπνες αλλά ξεκάθαρα ύπουλες μεθοδεύσεις τους. Και φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή γιατί γνωρίζουμε το σοβαρό πρόβλημα ακοής τους. 

Το Νοσοκομείο μας δεν είναι ούτε Κομματικό Θέμα, ούτε παραταξιακό θέμα, ούτε συντεχνιακό θέμα.

Είναι δικό μας θέμα. Όλοι μαζί σύσσωμοι να κινητοποιηθούμε για να το υποστηρίξουμε.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ώρα 7μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News