Χαμός στα αεροδρόμια - Πολύωρες καθυστερήσεις στο «Νίκος Καζαντζάκης» (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χαμός στα αεροδρόμια - Πολύωρες καθυστερήσεις στο «Νίκος Καζαντζάκης» (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες - Κοσμοσυρροή στο «Νίκος Καζαντζάκης» - Πτήση τρεισήμισι ωρών την έκαναν σε δώδεκα ώρες

Απίστευτη η ταλαιπωρία των πολιτών που αποφασίζουν να ταξιδέψουν, καθώς η αναμονή είναι πολύωρη τόσο σε εγχώριους αερολιμένες, όσο και σε αεροδρόμια του εξωτερικού.

Ειδικότερα, σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καθώς και τα εγχώρια και πιο συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», με χαρακτηριστική την εικόνα που εξασφάλισε το neakriti.gr από τον αερολιμένα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά όπως φαίνεται και από τις εικόνες απίστευτη είναι η κοσμοσυρροή που επικρατεί κυρίως, κάθε Σαββατοκύριακο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, καθώς και στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ με τους συγκεκριμένους επιβάτες να ταλαιπωρούνται δώδεκα ώρες για ένα ταξίδι τρεισήμισι ωρών και πιο συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ στο Ηράκλειο.

Ίδια εικόνα τέλη Αυγούστου 

Χαρακτηριστική είναι επίσης η εικόνα στο παρακάτω βίντεο από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 27 Αυγούστου, με τον χώρο κίνησης για τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες να είναι περιορισμένος, καθώς επικρατούσε απίστευτη κοσμοσυρροή.

Οι θέσεις για να καθίσει κάποιος είναι εντελώς περιορισμένες, αναλογικά με τον αριθμό των ταξιδιωτών, ενώ τα παραπάνω φαντάζουν «Γολγοθάς» αν είσαι από τους άτυχους εκείνους όπου έχουν μπροστά τους μια πολύωρη αναμονή πριν την επιβίβαση στην πτήση τους.

Ίδια εικόνα την επόμενη ημέρα 28 Αυγούστου στο αεροδρόμιο Χανίων

Σημαντικές καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις στις πτήσεις εξωτερικού σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες αναμονής. Είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 15 πτήσεων είχαν ανακοινωθεί καθυστερήσεις σε 10.

Που οφείλεται το πρόβλημα

Το πρόβλημα προέκυπτε τις ημέρες αιχμής, εξαιτίας τις έλλειψης προσωπικού σε πολλά αεροδρόμια της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων. Έτσι η Eurocontrol, όταν υπάρξει πρόβλημα σε μια πτήση, τη μεταθέτει σε άλλη ώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο μέσος όρος αυτών των καθυστερήσεων κυμαίνεται τις ημέρες αιχμής, στο 40-50%, ενώ συχνά δημιουργούνται προβλήματα σε πτήσεις που αναχωρούν αργά από τα Χανιά και έχουν προορισμό ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, όπου απαγορεύεται η προσγείωση αεροσκαφών μετά τα μεσάνυχτα, για λόγους τήρησης της κοινής ησυχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πτήση που έφυγε αργά το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου από τα Χανιά προς Γερμανία, προσγειώθηκε τελικά στο Πούσνικ της Πολωνίας και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News