Τη Δευτέρα η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στη Μονή Τοπλού

Κρήτη
Τη Δευτέρα η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στη Μονή Τοπλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγχορδα, πνευστά, φωνές και φυσικά η διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, μέσα στον ιερό και υπερβατικό αυτό χώρο, μας υπόσχονται να συναντηθούμε σύσσωμοι στον παλμό του μεγαλείου της μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου, αλλά και της παραδοσιακής μουσικής που μας συγκινούν τώρα και πάντα

Μια σπάνια συναυλία σε έναν επιβλητικό χώρο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στη Μονή Τοπλού, στη Σητεία. Εκεί όπου ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, με τη δεκαμελή ορχήστρα του και τη μαγευτική φωνή της Ηρώς Σαΐα, υπόσχεται στο κοινό μια βραδιά που θα τη θυμάται για πάντα!

Η συναυλία με τίτλο “Νυν και Αεί” θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις).

Μετά από μια σειρά ξεχωριστών εμφανίσεων στο Ηρώδειο και σε επιλεγμένους σταθμούς στην Ελλάδα, ο Σταύρος Ξαρχάκος ετοίμασε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά συγκίνησης, λυρικότητας, ευαισθησίας αλλά και έντονου πάθους στη Μονή Τοπλού, το ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, που θυμίζει φρούριο και κυριαρχεί μέσα στο ανεμοδαρμένο τοπίο στο βορειοανατολικό άκρο της Μεγαλονήσου.

«Στην ιστορική Μονή Τοπλού, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, μια μουσική βραδιά με τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών μετατρέπεται σε μια εκδήλωση μυσταγωγίας και ιδιαίτερων συμβολισμών. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στο κλείσιμο των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, επιβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας ότι η Κρήτη αποτελεί μια κιβωτό πολιτισμού. Σε όλους τους συντελεστές εκφράζουμε ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την προετοιμασία της εκδήλωσης», δηλώνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με τη Μονή να αναδύεται μέσα από την απεραντοσύνη και τον χρόνο, ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με τη δεκαμελή ορχήστρα του και με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα, αλλά και τους καλλίφωνους μουσικούς της ορχήστρας, θα μας χαρίσει μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πάντα. Ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά θα προσθέσει με τη συμμετοχή της η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Έγχορδα, πνευστά, φωνές και φυσικά η διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, μέσα στον ιερό και υπερβατικό αυτό χώρο, μας υπόσχονται να συναντηθούμε σύσσωμοι στον παλμό του μεγαλείου της μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου, αλλά και της παραδοσιακής μουσικής που μας συγκινούν τώρα και πάντα, “Νυν και Αεί”... Μια σπάνια συναυλία-εμπειρία σε αυτό το επιβλητικό τοπίο που φιλοδοξεί να έχει ανάλογη συνέχεια στο μέλλον με αντίστοιχης ποιότητας εκδηλώσεις που θα ανυψώνουν το πνεύμα προσφέροντας ψυχική αγαλλίαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News