Καρακούδης για δρόμο Μεσαράς: «Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για αποφυγή ατυχημάτων» (βίντεο)

Κρήτη
Καρακούδης για δρόμο Μεσαράς: «Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για αποφυγή ατυχημάτων» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες θα συνεχιστούν για ένα περίπου εξάμηνο σε σημεία που χρειάζονται παρέμβαση, χωρίς να επηρεαστεί η κυκλοφορία - Την προσοχή των οδηγών εφιστά από την πλευρά του ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης

«Το ευτύχημα είναι ότι στον συγκεκριμένο δρόμο δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Θέλουμε και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι», ανέφερε σήμερα Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, κατά την διάρκεια του ελέγχου και της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε πριν την παράδοση του δρόμου Ηρακλείου - Μεσαράς, στην κυκλοφορία, ζητώντας από τους οδηγούς να χρησιμοποιούν με σύνεση το δρόμο για την αποφυγή ατυχημάτων.

«Είναι ένας δρόμος ο οποίος στο μεγαλύτερο τμήμα του δεν έχει διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας στη μέση. Δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς οδηγούς να αναπτύξουν ταχύτητες πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας. Εμείς από την δικιά μας πλευρά εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καρακούδης.

Το κλείσιμο του δρόμου από τον περασμένο Μάρτιο είχε προκαλέσει αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή, με τους οδηγούς ακόμη και βαρέων οχημάτων να χρησιμοποιούν το παλιό οδικό δίκτυο. Πάντως όπως τόνισε ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ οι εργασίες συνεχίζονται σε τμήματα που απαιτούν παρεμβάσεις, χωρίς όμως να επηρεαστεί η κυκλοφορία.

Αγαπάκης: «Οι εργασίες θα συνεχιστούν»

«Έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο για να δώσουμε τον δρόμο στην κυκλοφορία με ασφάλεια. Εννοείται βέβαια ότι ένας δρόμος από μόνος του δεν είναι ασφαλείς», τόνισε σε δηλώσεις το διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, συμπληρώνοντας, «εννοείται ότι και οι χρήστες θα πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτό που λέμε, οδικό περιβάλλον».

«Οι εργασίες θα συνεχιστούν», σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, «αλλά εκτός καταστρώματος. Θα δουλεύουμε για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα». Οι εργασίες δε θα επηρεάσουν την κυκλοφορία, όπως διευκρίνισε «με σκοπό να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο τα σημεία εκείνα, τα οποία είχαν την αστοχία και για να μην ξανασυμβεί αυτό στις συγκεκριμένες περιοχές».

Άρης Παπαδογιάννης: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορέσαμε σε αυτό το διάστημα να παραδώσουμε αυτό το δρόμο»

Για άμεση ανταπόκριση του ΟΑΚ και ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Άρης Παπαδογιάννης που αναφέρθηκε στις συνέργειες, τόσο με το υπουργείο όσο και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης για την αμεσότερη παράδοση του έργου.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Άρης Παπαδογιάννης: «Ο Οργανισμός αποδεικνύει για άλλη μία φορά την αμεσότητα και την παρεμβατικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Διότι από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε το πρόβλημα, ενσκήψαμε σε αυτό, ήρθαμε πριν ξεκινήσουν καν οι τυπικές διαδικασίες και έχοντας την στήριξη του υπουργείου».

Παράλληλα ανέφερε: «Είναι ο δεύτερος σε κυκλοφορία δρόμος στην Κρήτη μετά τον ΒΟΑΚ και γνωρίζουμε επίσης», όπως τόνισε ότι «τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με αυτή την καθίζηση "έκοψε" το Ηράκλειο, το νότο με τον βορρά στα δύο κάτι που δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα».

Την ίδια ώρα συμπλήρωσε πως: «Οι 6,5 μήνες φαντάζεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμείς που γνωρίζουμε τα πράγματα, που γνωρίζουμε πώς εκτελούνται τα δημόσια έργα, τις διαδικασίες, αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες αυτού καθ’ εαυτού του έργου, λέμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι που μπορέσαμε σε αυτό το διάστημα να παραδώσουμε αυτό το δρόμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News