Κρήτη: Ασθενοφόρο το πρώτο όχημα στο δρόμο που ενώνει το Ηράκλειο με τη Μεσαρά (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Ασθενοφόρο το πρώτο όχημα στο δρόμο που ενώνει το Ηράκλειο με τη Μεσαρά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 6,5 περίπου μήνες ταλαιπωρίας για τους πολίτες και κυρίως τους κατοίκους της Μεσαράς, άνοιξε ο δρόμος από την Αγία Βαρβάρα που παρέμενε κλειστός λόγω της καθίζησης που παρατηρήθηκε μετά τις βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα
 • Πάνω από έξι μήνες η ομηρία των κατοίκων της Μεσαράς μετά τις ζημιές στον οδικό άξονα
 • Ο οδικός άξονας της Μεσαράς, έργο πνοής για την ασφάλεια και την τοπική οικονομία
 • Δόθηκε στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Σεπτεμβρίου ο δρόμος προς την Μεσαρά, καθώς μετά από αυτοψία και έλεγχο επιβεβαιώθηκε η ασφάλειά του, με την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής να λαμβάνει τέλος.

  Ειδικότερα, η περίοδος της άτυπης ομηρίας, έλαβε τέλος για τους κατοίκους και επαγγελματίες της Μεσαράς και όχι μόνο, η οποία διήρκησε εξίμησι μήνες. Τόσο έμεινε κλειστός ο δρόμος που στις βροχές του περασμένου χειμώνα υπέστη σε ένα τμήμα του καθίζηση.

  Από τα πρώτα οχήματα που πέρασαν από το δρόμο ήταν ένα ασθενοφόρο, που έφερε για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια, πώς πέρα από το πλήγμα στην οικονομία και τον τουρισμό, ο κλειστός δρόμος που η χάραξή του έγινε τη δεκαετία του ’90 και η υλοποίησή του ολοκληρώθηκε το 2019, λειτουργεί καθοριστικά και σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και σχετίζονται με την αμεσότητα πρόσβασης στα νοσοκομειακά ιδρύματα του νησιού.

  Διαβάστε επίσης ⇒

  Κρήτη: Δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία ο πολύπαθος δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς

  Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Άρης Παπαδογιάννης, είναι μεγάλη η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του έργου με τον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά να ανοίγει και πάλι για τους πολίτες.

  Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαδογιάννης στο ενδιαφέρον που έδειξε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το ζήτημα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι τα έργα ολοκληρώθηκαν όσο πιο γρήγορα επέτρεπε η κατάσταση.

  «Δεν περιμέναμε την γραφειοκρατία για να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες», σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης τονίζοντας πως την ολοκλήρωση του έργου δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό η απουσία μελετών σε αρκετά τμήματα όπως και η μεγάλη συσσώρευση υδάτων σε διάφορα σημεία.

  Ο κ. Παπαδογιάννης δεν αμέλησε να αναφερθεί στην μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου εξηγώντας ότι έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του δρόμου.

  «Οι εργασίες θα συνεχιστούν ώστε να δοθούν όσο πιο σύντομα γίνεται και τα υπόλοιπα τμήματα στην κυκλοφορία» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ.

  Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του έκανε ειδική αναφορά στην βοήθεια του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος έδειξε, σύμφωνα με τον κ. Παπαδογιάννη μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News