Ηράκλειο: Πήγαν στο σχολείο με τα... ποδήλατα και η Λ. Κνωσού γέμισε παιδικά χαμόγελα (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πήγαν στο σχολείο με τα... ποδήλατα και η Λ. Κνωσού γέμισε παιδικά χαμόγελα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη όμορφη δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οργανώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές τα παιδιά του 19ου δημοτικού σχολείου

Μια ακόμη όμορφη δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οργανώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες του 19ου δημοτικού σχολείου προσήλθαν στο σχολείο με ποδήλατο και πάντοτε με τη συνδρομή της αστυνομίας που ρύθμιζε την κυκλοφορία. Στόχος της δράσης είναι να δοθεί το μήνυμα της «ημέρας χωρίς αυτοκίνητο».

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Με ποδήλατο είναι αλλιώς; Ιδού το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Παλιά Πόλη

Η Λεωφόρος Κνωσού γέμισε παιδικά χαμόγελα και… ποδήλατα, σε μια ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές που πήγαν στο σχολεία τους με τα αγαπημένα τους ποδήλατα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μία εβδομάδα όπου σε πολλές πόλεις της Ευρώπης οργανώνονται δράσεις για το περπάτημα, την χρήση ποδηλάτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική/ κοινόχρηστη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Από την υιοθέτησή της το 2002, ο αντίκτυπος της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας αυξάνεται σταθερά, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί κατά κανόνα η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Για το 2022 έχει επιλεγεί από την ΕΕ το θέμα : «Καλύτερες συνδέσεις» με σύνθημα  «Συνδυάζω – Μετακινούμαι».

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.  Έτσι το ετήσιο θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας EUROPEAN MOBILITY WEEK 2022 «Καλύτερες συνδέσεις» επιδιώκει να αναδείξει και να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ ανθρώπων και περιοχών που προσφέρουν την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και την προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς υπέρ της ενεργού κινητικότητας, καθώς και τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ διαφόρων ομάδων κοινού. Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News