8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο νόσου Alzheimer και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση

Κρήτη
8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο νόσου Alzheimer και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλληλεγγύη συμπλήρωσε φέτος 17 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς σε ασθενείς με άνοια νόσο Alzheimer και περιθάλποντες -

Η Αλληλεγγύη συμπλήρωσε φέτος 17 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς σε ασθενείς με άνοια νόσο Alzheimer και περιθάλποντες, αλλά και υγιείς συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας με προγράμματα προώθησης της υγιούς γήρανσης.

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης σας προσκαλούμε στο 8οΠαγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο νόσου Alzheimer και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, δια ζώσης στους φιλόξενους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου αλλά και διαδικτυακά για όσους φίλους δεν μπορούν να παρευρεθούν. Θα μεταδίδονται απευθείας και από το facebook  και από το Youtube. Ο σύνδεσμος για την διαδικτυακή παρακολούθηση είναι εδω.

  • Υπό την αιγίδα : Περιφέρειας Κρήτης, 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου, Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ιατρικής Εταιρείας Ηρακλείου, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.
  • Με την συνεργασία: Εταιρείας Alzheimer Χανίων, Εταιρείας Alzheimer Ρεθύμνου, Ελ.Με.Πα., Ι.Τ.Ε., HIAAD.

Το φετινό 8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο νόσου Alzheimer όπως και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση έχουν δομηθεί στη βάση δύο αξόνων.

Ο πρώτος αφορά την παρουσίαση της πιο πρόσφατης γνώσης και πρακτικής γύρω από τη νόσο Alzheimer με τρόπο διεπιστημονικό και ολοκληρωμένο, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες/επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της ψυχολογίας, της νοσηλευτικής, των κοινωνικών επιστημών, της βιολογίας και της βιοχημείας, της διατροφολογίας, της πληροφορικής και της ιατρικής τεχνολογίας, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα που παρουσιάζει η νόσος, η θεραπεία της και η φροντίδα του ατόμου/προσώπου με άνοια.

Ο δεύτερος άξονας σκοπό έχει να παρουσιάσει σύγχρονες κατευθύνσεις στην αντιμετώπιση του γηριατρικού ασθενή αλλά και γενικότερα του ενήλικα άνω των 65 ετών και να συστήσει καλές συνήθειες και πρακτικές που προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση και προλαμβάνουν την ευπάθεια.

Φιλοδοξία μας είναι η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει εφαλτήριο για τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με τη νόσο, αλλά και την έμφαση στην πρόληψη και την προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης με προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News