Αστυνομικοί Ηρακλείου: 'Εστειλαν επιστολή στον υπουργό - Ζητούν στελέχωση των ΑΤ

Κρήτη
Αστυνομικοί Ηρακλείου: 'Εστειλαν επιστολή στον υπουργό - Ζητούν στελέχωση των ΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένωση στην επιστολή της, κάνει λόγο για υποστελέχωση σε Αστυνομικά Τμήματα του νομού, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή τους, με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών

Επιστολή απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Η ένωση στην επιστολή της, κάνει λόγο για υποστελέχωση σε Αστυνομικά Τμήματα του νομού, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή τους, με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση των Δ.Α. της Χώρας μέσω των έκτακτων μεταθέσεων έτους 2022, αιτούμαστε την ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου θέτοντας υπ όψιν σας την Υπηρεσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παρούσα χρονική στιγμή στην Διεύθυνση μας, κατάσταση η οποία στο άμεσο μέλλον προβλέπεται περισσότερο δυσοίωνη:

  • Αποστρατεία - Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών έως την 31/12/2021 (26 στον αριθμό με επίσημα στοιχεία της Δ.Α. Ηρακλείου και κάλυψη αυτών με 16 αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους),
  • Επικείμενη Συνταξιοδότηση εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας (60 έτη) σημαντικού αριθμού Αστυνομικών για το τρέχον έτος 2022,
  • Σημαντική υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών όπως των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς, Α.Τ. Χερσονήσου, Α.Τ. Μαλεβιζίου κλπ περιφερειακών Α.Τ. της Δ.Α. Ηρακλείου.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Για το Τ.Α.Ε. Ηρακλείου μια από τις πιο νευραλγικές Υπηρεσίες του Νομού μας, επιφορτισμένη με την αστυνόμευση της υπαίθρου του Νομού Ηρακλείου και του ορεινού όγκου, αντιμέτωπη καθημερινά με βαρύνουσα εγκληματικότητα (χασισοφυτείες, ζωοκλοπές, οπλοκατοχή κλπ) έχει φτάσει στο σημείο να περιπολεί με δύο  άτομα ανά όχημα ενώ από την ίδρυση της μέχρι και πρόσφατα στελέχωναν το περιπολικό τέσσερα αστυνομικοί ανά δυάδες ή και τριάδες οχημάτων.

Τo Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου που έχει επιφορτιστεί το μεγαλύτερο βάρος του τουρισμού στο Νομό μας με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες καθημερινά. Οι συνάδελφοι μας αστυνομεύουν ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους του

Νομού Ηρακλείου χωρίς καμία ενίσχυση, τα τελευταία έτη, για την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά και τα λοιπά Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας που δέχονται καθημερινά πλήθος τουριστών.

Τέλος ο Αστυνομικός Σταθμός Καστελλίου στην περιοχή του οποίου κατασκευάζεται ίσως το μεγαλύτερο έργο του αιώνα για τη Χώρα μας και κατ’ επέκταση την οικονομία και ανάπτυξη αυτής, ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Καστελλίου Ηρακλείου με παρούσα δύναμη 4 αστυνομικών αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να καλύψει τις βασικές ανάγκες αστυνόμευσης, ασφάλειας εγκαταστάσεων, προσώπων και πρόληψης της εγκληματικότητας στην περιοχή αστυνόμευσης του.

Με βάση τις παραπάνω ανάγκες παρακαλούμε για την ενίσχυση με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών στη Διεύθυνση μας κατά τις προσεχείς έκτακτες μεταθέσεις έτους 2022, στηρίζοντας αφενός το έργο των ήδη υπηρετούντων Αστυνομικών της Δ.Α. Ηρακλείου και συμβάλλοντας αφετέρου στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του Νομού μας.

Οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες, συμβάλλοντας με αυτές στην καλύτερη δυνατή λύση για μια επαρκέστερη αστυνόμευση των περιοχών του Νομού μας.»

Στην Βουλή το μισθολογικό ζήτημα των αστυνομικών από τους Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνέχεια της απόρριψης των αιτημάτων της Ένωσης από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή της Ένωσης επισημαίνεται πως «ο εμπαιγμός στο πρόσωπο του Αστυνομικού δεν έχει τέλος, μετά το sms, το χτύπημα στην πλάτη και τα ευχαριστώ μας ανήγγειλαν περίτρανα σαν τεράστιο κατόρθωμα ότι θα μας κόψουν από 2,42€ (ανάλογα με τα χρόνια Υπηρεσίας του Αστυνομικού), τη στιγμή που συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών τους», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Στην επιστολή ζητείται η υλοποίηση σειράς αιτημάτων και δεσμεύσεων μεταξύ αυτών η πλήρης συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αποδοχών ήτοι την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του 2012 και τη χορήγηση του συνόλου των αντίστοιχων αναδρομικών, η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, η αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης για την νυχτερινή εργασία κ.ά.

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τις άμεσες απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να ενημερωθούν σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News