Ζωνιανά: Στη φυλακή ο 46χρονος πατέρας - Ελεύθεροι με όρους οι γιοί του (βίντεο)

Κρήτη
Ζωνιανά: Στη φυλακή ο 46χρονος πατέρας - Ελεύθεροι με όρους οι γιοί του (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 2 Ζωνιανοί, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων - Ελεύθεροι υπό όρους οι τρεις γιοι του 46χρονου

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά από την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o 46χρονος πατέρας και ο 31χρονος Ζωνιανός, στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης. Οι τρεις γιοι του 46χρονου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δήλωναν άγνοια για τα ευρήματα και τη δράση του πατέρα τους, μετά από την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την ίδια στιγμή που η απόφαση για την προφυλάκιση του ανιψιού προκάλεσε την έκπληξη του συνηγόρου του, Διονύση Βέρα.

Οι «πέντε» Ζωνιανοί, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, για τα πάνω από 15 κιλά αποξηραμένης κάνναβης και τα δεκάδες δενδρύλλια που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε χώρους ιδιοκτησίας τους στην μεγάλη και επεισοδιακή επιχείρηση της 7ης Σεπτεμβρίου στα Ζωνιανά, απόλογήθηκαν σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Πρώτος ολοκλήρωσε την απολογία του ο 31χρονος, στου οποίου το χωράφι βρέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε πως μόνο τα 10 δενδρύλλια από τα 40 που υπήρχαν στο χωράφι του ήταν δικά του και για τα υπόλοιπα δήλωσε άγνοια.

Στη συνέχεια ο 46χρονος πατέρας κατά την απολογία του φέρεται να επανέλαβε όλα όσα είχε υποστηρίξει, δηλαδή πως τα ευρήματα στους χώρους ιδιοκτησίας του ήταν δικά του και για τα οποία κανένα από τα παιδιά του δεν γνώριζαν το παραμικρό. Ακολούθησαν οι απολογίες των τριών γιών του.

Τι φέρεται να ισχυρίστηκε ο 46χρονος πατέρας

Ο 46χρονος πατέρας -που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την ευθύνη για τα ναρκωτικά, τα δενδρύλλια και τον οπλισμό που βρέθηκαν τόσο στο υπόγειο του σπιτιού του, όσο και σε ποιμνιοστάσια του- φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως κανένα από τρία παιδιά του που είχαν συλληφθεί, δεν γνώριζε το παραμικρό για τις παράνομες δραστηριότητες του, όπως επίσης κανένα από τα μέλη της οικογένειας του δεν είχε πρόσβαση στο υπόγειο του σπιτιού τους, που είχε μετατραπεί σε αποξηραντήριο δενδρυλλίων κάνναβης.

«Κανένα από τα παιδιά μου και γενικά κανένα μέλος της οικογένειας μου δεν γνώριζε το παραμικρό για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού μας. Όλα όσα βρέθηκαν είναι δικά μου. Και επαναλαμβάνω τα παιδιά μου δεν γνώριζαν τίποτα για αυτά».

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν πως ο 46χρονος Ζωνιανός φέρεται να επανέλαβε πολλές φορές στον Εισαγγελέα πως πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπόγειο του σπιτιού του -που είχε μετατραπεί σε αποξηραντήριο κάνναβης- είχε μόνο ο ίδιος και μάλιστα από πλαϊνή ξεχωριστή πόρτα του σπιτιού, την οποία κλείδωνε με λουκέτο ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει μέσα, ούτε και κατά λάθος. Κάτι αντίστοιχο φέρεται να ισχυρίστηκαν και οι τρεις γιοί του, οι οποίοι φέρεται να δήλωσαν άγνοια για τα ευρήματα και τις δραστηριότητες του πατέρα τους.

Σε ότι αφορά τον έτερο Ζωνιανό, που κατηγορείται για την κατοχή και καλλιέργεια 40 δενδρυλλίων κάνναβης, φέρεται να παραδέχτηκε πως μόνο τα 10 από αυτά ήταν δικά του αφού βρέθηκαν σε δικό του χωράφι, ενώ τα υπόλοιπα 30, όπως φέρεται να είπε, καλλιεργούνταν σε χώρο που δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του.

Την έκπληξη των δικηγόρων προκάλεσε η προφυλάκιση του ανιψιού

Ωστόσο, την έκπληξη του συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε η απόφαση για την προσωρινή κράτηση του 31 ετών ανιψιού του πατέρα, ο οποίος αν και φέρεται να ισχυρίστηκε πως του ανήκαν μόνο τα 10 από τα 40 δενδρύλλια που βρέθηκαν στο χωράφι του, εντούτοις δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς.

Πάντως, οι συνήγοροι του νεαρού ανιψιού του 46χρονου, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αξιοποιήσουν τα μέσα που τους παρέχει ο νόμος διεκδικώντας την αποφυλάκιση του 31 ετών Ζωνιανού.

Ελεύθεροι οι τρεις γιοι

Σε ότι αφορά στους τρεις γιούς του 46χρονου, ηλικίας 17, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, στις απολογίες τους φέρεται να ισχυριστήκαν, όσα υποστήριξε και ο πατέρας τους, ότι δηλαδή, δεν γνώριζαν τι έκρυβε το υπόγειο του σπιτιού τους, αλλά και τα ποιμνιοστάσια τους, όπως επίσης δήλωσαν άγνοια και για τις παράνομες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει ο πατέρας τους, που είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News