Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στα Χανιά - Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε η νέα σχολική χρονιά

Κρήτη
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στα Χανιά - Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε η νέα σχολική χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολικές μονάδες επισκέφθηκαν από το πρωί, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής ευχόμενοι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, και στα Χανιά η νέα σχολική περίοδος.

Σχολικές μονάδες επισκέφθηκαν από το πρωί, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής ευχόμενοι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις ανακατασκευής και συντήρησης πολλών σχολικών συγκροτημάτων των Χανίων που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι από τις υπηρεσίες του δήμου, μιλώντας «για σημαντικές παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες, σχεδόν στο σύνολο των σχολείων».

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων για στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, προχώρησε στη διανομή σχολικών ειδών σε παιδιά 260 οικογενειών της πόλης, μέσω του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, ΑμεΑ και Ισότητας.

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων, παρέστη ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Διγαλάκης.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με συμβουλές για την ασφάλεια στους δρόμους.

Στα Χανιά το υλικό μοιράστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών.

Όπως δήλωσε η υποδιοικήτρια του τμήματος Τροχαίας Χανίων Μάρθα Κίτσιου, «βρισκόμαστε σήμερα εδώ καθώς δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στον πρώτο κρίκο της αλυσίδας, στον οποίο είναι η παιδεία. Από εδώ ξεκινάει η κυκλοφοριακή αγωγή».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα σχεδιαστούν δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία για την οδική ασφάλεια.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Χανιά συνοδεύτηκε από κινητοποιήσεις γονέων στα δημοτικά σχολεία Γερανίου και Σκινέ-Φουρνέ του Δήμου Πλατανιά, καθώς και στο δημοτικό σχολείο Δραπανιά του Δήμου Κισάμου.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «υποβιβασμό» των σχολείων από 6θεσια σε 5θεσια, λόγω του μαθητικού τους δυναμικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News