Ζωνιανά: Σήμερα η απολογία των «πέντε» για τα ναρκωτικά

Κρήτη
Ζωνιανά: Σήμερα η απολογία των «πέντε» για τα ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς όσο και ενώπιον του εισαγγελέα ο 46χρονος πατέρας - που φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών - ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη για τα ναρκωτικά και τον οπλισμό που βρέθηκαν σε χώρους ιδιοκτησίας του

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής του Ρεθύμνου οι «πέντε» Ζωνιανοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ο 46χρονος πατέρας από τα Ζωνιανά μαζί με τους δύο γιούς του, ηλικίας 17 και 22 ετών πέρασαν την Πέμπτη το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για να θέσουν τους εαυτούς τους στην διάθεση των αρχών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ και πέντε κατηγορούμενους ασκήθηκαν διώξεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι και στα ποιμνιοστάσια τους βρέθηκαν 50 χασισόδενδρα, 15,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ένα όπλο και εκατοντάδες φυσίγγια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στην οικογένεια των Ζωνιανών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ στον 31 ετών συγχωριανό τους ασκήθηκε δίωξη μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Τόσο στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς όσο και ενώπιον του εισαγγελέα ο 46χρονος πατέρας -που φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών- ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη για τα ναρκωτικά και τον οπλισμό που βρέθηκαν σε χώρους ιδιοκτησίας του.

Τι φέρεται να ισχυρίστηκε ο 46χρονος πατέρας

«Κανένα από τα παιδιά μου και γενικά κανένα μέλος της οικογένειας μου δεν γνώριζε το παραμικρό για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού μας. Όλα όσα βρέθηκαν είναι δικά μου. Και επαναλαμβάνω τα παιδιά μου δεν γνώριζαν τίποτα για αυτά».

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν πως ο 46χρονος Ζωνιανός φέρεται να επανέλαβε πολλές φορές στον Εισαγγελέα πως πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπόγειο του σπιτιού του -που είχε μετατραπεί σε αποξηραντήριο κάνναβης- είχε μόνο ο ίδιος και μάλιστα από πλαϊνή ξεχωριστή πόρτα του σπιτιού, την οποία κλείδωνε με λουκέτο ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει μέσα, ούτε και κατά λάθος.

Κάτι αντίστοιχο φέρεται να ισχυρίστηκαν και οι τρεις γιοί του, οι οποίοι φέρεται να δήλωσαν άγνοια για τα ευρήματα και τις δραστηριότητες του πατέρα τους.

Σε ότι αφορά τον έτερο Ζωνιανό, που κατηγορείται για την κατοχή και καλλιέργεια 40 δενδρυλλίων κάνναβης, φέρεται να παραδέχτηκε πως μόνο τα 10 από αυτά ήταν δικά του αφού βρέθηκαν σε δικό του χωράφι, ενώ τα υπόλοιπα 30, όπως φέρεται να είπε, καλλιεργούνταν σε χώρο που δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News