Το αεροδρόμιο στο Καστέλι από ψηλά - Εντυπωσιακές εικόνες από drone (βίντεο)

Κρήτη
Το αεροδρόμιο στο Καστέλι από ψηλά - Εντυπωσιακές εικόνες από drone (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόβει την ανάσα το μέγεθος του έργου που θα «απογειώσει» την Κρήτη

Εναέρια πλάνα από το εμβληματικό έργο του νέου διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης του τέρμιναλ, κατέγραψε το drone του neakriti.gr.

Όπως φαίνεται στα παρακάτω πλάνα, το εργοτάξιο δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς, ενώ τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και στις χωματουργικές εργασίες στον διάδρομο, οι οποίες βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσής τους.

Και όλα αυτά, παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν λόγω της πανδημίας, των καιρικών συνθηκών και άλλων ζητημάτων που σχετίζονταν με την Αρχαιολογία.

Για εντατικοποίηση των εργασιών στα τέλη Σεπτεμβρίου έκανε λόγο, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιών του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης στα τέλη του 2025.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο στο Καστέλι δημιουργείται σε έκταση 6.000 στρεμμάτων. Το μήκος του διαδρόμου θα φτάνει τα 3,2χιλιόμετρα, με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χιλιόμετρα

https://www.youtube.com/watch?v=deSc-rqrt0o?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι θα αντικαταστήσει το εδώ και χρόνια κορεσμένο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως, κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης. 

Με την ολοκλήρωση του γιγάντιου έργου η Κρήτη αναμένεται να αναδειχθεί σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα απογειώσει τον Κρητικό τουρισμό.

Την ίδια ώρα, μεγάλο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, να συνιστά υπομονή στους υποψήφιους επενδυτές καθώς σε 14 μήνες, θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις χρήσεις γης, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News