Ηράκλειο: Έβδομη θέση στην Ευρώπη με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο

Κρήτη
Ηράκλειο: Έβδομη θέση στην Ευρώπη με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

13 τουρίστες ανά κάτοικο αντιστοιχούν στο Ηράκλειο - Οι πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από τουρίστες

Τις πιο γεμάτες από τουρίστες πόλεις στην Ευρώπη που ίσως θα δυσκολευτείτε να βρείτε εισιτήρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δημοσιεύει η πύλη κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών Holidu.

Χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα, η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση τον αριθμό των τουριστών ετησίως το 2019 σε σύγκριση με τον πληθυσμό της πόλης, εντοπίζοντας τις πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο.

Σε επίπεδο Κρήτης, εντοπίζουμε στην 7η  θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης το Ηράκλειο, με 13 τουρίστες ανά κάτοικο ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Ρόδος με 21 τουρίστες ανά κάτοικο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε έναν διαδραστικό χάρτη και έναν πίνακα δεδομένων με την κατάταξη του πλήρους καταλόγου των 35 πιο συνωστισμένων πόλεων στην Ευρώπη:

  1. Ντουμπρόβνικ, Κροατία - 36 τουρίστες ανά κάτοικο

Το Ντουμπρόβνικ είναι η πιο γεμάτη από κόσμο πόλη στην Ευρώπη. Γνωστό για τις εντυπωσιακές πορτοκαλί στέγες του και τη συμμετοχή του στο διάσημο Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ έχει 36 τουρίστες για κάθε έναν κάτοικο του. Έχοντας σχετικά μικρό πληθυσμό, το Ντουμπρόβνικ δέχεται εισροή τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η επίσκεψη προτείνεται για τις αρχές Μαΐου ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφύγετε τον συνωστισμό.

  1. Βενετία, Ιταλία - 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Η επόμενη πόλη στη λίστα είναι η Βενετία. Με τους μικρούς δρόμους και τις στενές γέφυρες της, είναι λογικό αυτή η πόλη να είναι γεμάτη κόσμο. Η Βενετία έχει μια περίπλοκη ιστορία με τον υπερτουρισμό. Αυτή η ετήσια εισροή τουριστών προκαλεί τεράστια πίεση στις υποδομές της. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι οι τουρίστες ημερήσιας εκδρομής, τουρίστες που συνήθως προέρχονται από κρουαζιερόπλοια που σταματούν για λίγες ώρες κάθε φορά και δεν προσφέρουν πραγματικό οικονομικό όφελος στην πόλη. Προτείνεται η επίσκεψη στη Βενετία από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

  1. Μπρυζ, Βέλγιο - 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό θαύμα της Μπρυζ. Η Μπρυζ είναι μια μικρή πόλη με σπουδαία φήμη, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, και προσελκύει πλήθος κόσμου από τα τέλη Μαΐου μέχρι το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού. Κατέχει επίσης το καθεστώς του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οπότε είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε. Ωστόσο, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο, σας συνιστούμε να πάτε την ενδιάμεση περίοδο για να αποφύγετε τα πλήθη, καθώς έχει ακόμα λίγη ζέστη, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένετε σε μεγάλες ουρές (αρχές Μαΐου ή Σεπτέμβριο).

  1. Ρόδος, Ελλάδα - 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Επόμενη στη λίστα είναι η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Η Ρόδος είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έχει 21 τουρίστες ανά κάτοικο. Με μεσαιωνικά δρομάκια και παλάτια, μπορείτε να απολαύσετε την ιστορία και τις εκπληκτικές παραλίες της ταυτόχρονα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το νησί τους μήνες Απρίλιο - Μάιο ώστε να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο, τον συνωστισμό και τις υψηλές τιμές.

  1. Ρέικιαβικ, Ισλανδία - 16 τουρίστες ανά κάτοικο

Ακολουθεί το Ρέικιαβικ με 16 τουρίστες ανά κάτοικο, το οποίο καταλαμβάνει την 5η θέση στη λίστα. Γνωστή για τη γραφικότητά της και τα άγρια τοπία της, η Ισλανδία διαθέτει καταπληκτικούς καταρράκτες, γαλάζιες λιμνοθάλασσες, εξαιρετικούς παγετώνες και ενεργά ηφαίστεια. Το Ρέικιαβικ είναι γνωστό για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τη μεγάλη σκηνή μουσικών φεστιβάλ. Η περίοδος αιχμής για την Ισλανδία είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου. Τότε είναι που ο καιρός είναι ο πιο ήπιος και έχει το περισσότερο φως της ημέρας. Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι ιδανικοί μήνες για όσους αναζητούν πιο ήσυχες διακοπές, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν λιγότερο κόσμο.

Ποιες πόλεις της Ευρώπης που ξεχειλίζουν από κόσμο συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα της λίστας;

  1. Φλωρεντία, Ιταλία - 13 τουρίστες ανά κάτοικο
  2. Ηράκλειο , Ελλάδα - 13 τουρίστες ανά κάτοικο
  3. Άμστερνταμ, Ολλανδία - 12 τουρίστες ανά κάτοικο
  4. Δουβλίνο, Ιρλανδία - 11 τουρίστες ανά κάτοικο
  5. Ταλίν, Εσθονία - 10 τουρίστες ανά κάτοικο
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News