Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 53χρονο Γερμανό - «Χτενίζουν» την περιοχή για 4η ημέρα

Κρήτη
Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 53χρονο Γερμανό - «Χτενίζουν» την περιοχή για 4η ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπη για ένα ακόμη 24ωρο η επιχείρηση για τον εντοπισμό του 53χρονου Γερμανού, που αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή στη Μεσαρά

Σε σοβαρή περιπέτεια έχει εξελιχθεί η εκδρομή για την οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 53χρονος Γερμανός τουρίστας στην περιοχή της Μεσαράς, χωρίς μέχρι στιγμής, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του.

Ο αλλοδαπός τουρίστας ξεκίνησε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με πιθανότερο προορισμό το Καμαραϊκό Σπήλαιο του δήμου Φαιστού, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του. Το ίδιο βράδυ φέρεται να επικοινώνησε με συγγενικά του πρόσωπα στη Γερμανία, λέγοντάς τους πως έχει χαθεί και πως με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρούσε να βρει τρόπο να επιστρέψει σε γνώριμο μέρος!

Ο Αντώνης Γρηγοράκης, επιπυραγός και υποδιοικητής της 3ης ΕΜΑΚ, δήλωσε σχετικά στην «ΚΡΗΤΗ TV»: «Εμείς το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 10, ειδοποιηθήκαμε. Κινητοποιηθήκαμε μαζί με δύο άτομα της ομάδας «Ίκαρος» της μονάδας μας και δύο άτομα από την Κυνοφιλική Ομάδα. Συνέδραμε δε και το κλιμάκιο των Μοιρών με ένα όχημα δύο ατόμων».

Σημειώνεται ότι οι έρευνες είναι της Αστυνομίας και διεξάγονται με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ. Η ΕΜΑΚ βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας και της διαθέτει ό,τι χρειαστεί.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ για τέταρτο 24ωρο συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι χάθηκε ο τουρίστας. Στην επιχείρηση συνδράμουν ορειβατικοί σύλλογοι, ενώ χρησιμοποιείται και drone.

«Το αυτοκίνητο έχει βρεθεί έξω από το χωριό Καμάρες. Που σημαίνει ότι κάποια στιγμή το άφησε και εικάζουμε, εικάζουνε και στην Αστυνομία ότι κινήθηκε ανοδικά προς το σπήλαιο το Καμαραϊκό. Δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Εμείς χθες (σ.σ. προχθές) και πάλι επιχειρήσαμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε στείλει πάλι τις ίδιες δυνάμεις σε άνδρες και μέσα», σύμφωνα με τον Αντώνη Γρηγοράκη.

Δύσβατη περιοχή

Αυτό που προβλημάτισε εξαρχής τις Αρχές είναι το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία επικεντρώνονται οι έρευνες είναι δασώδης και δύσβατη, και απαιτούνται αντοχές και σωματική δύναμη για να επιβιώσεις, ενώ κάποια σημεία μπορεί να αποδειχτούν δύσκολα για όσους δε γνωρίζουν τον τόπο. «Νοτικά από την πλευρά της Μεσαράς επιχειρούσε η Αστυνομία με το όχημα των Μοιρών το δικό μας. Εμείς μαζί με τον σκύλο μας επιχειρήσαμε νοτικά από τον δρόμο της Νίδας, που οδηγεί νότια προς Μεσαρά. Πολύ δύσβατο το σημείο. Πολλές ριπές ανέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκης. «Τώρα ψάχνουμε σε μία εκτεταμένη περιοχή, με μεγάλο δασικό όγκο. Καταλαβαίνετε ότι κάθε μέρα που περνάει κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό που γνωρίζουμε από πληροφορίες της Αστυνομίας και περιγραφές είναι ότι ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Αδύνατος δηλαδή, και την ηλικία του».

Γιατί δεν επικοινώνησε με το 112; - Πήρε τηλέφωνο την οικογένειά του στη Γερμανία

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι ο τουρίστας δεν επικοινώνησε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, γεγονός που θα κινητοποιούσε άμεσα τον μηχανισμό αναζήτησης.

«Μάθαμε», σύμφωνα με τον επιπυραγό και υποδιοικητή της 3ης ΕΜΑΚ, «ότι είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του στη Γερμανία. Κατά έναν περίεργο λόγο δεν επικοινώνησε με τις Αρχές εδώ. Με το 112. Αν είχαμε κάποιο στίγμα δηλαδή, να μπορέσουμε να κινηθούμε πιο συγκεκριμένα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δηλαδή δεν μπορέσαμε καν εμείς σαν ομάδα “Ίκαρος” να έχουμε κάποια περιγραφή σχετικά με τον ρουχισμό του, ώστε από τον ουρανό να μπορέσουμε να ψάξουμε συγκεκριμένα κόκκινο χρώμα, πράσινο χρώμα κ.λπ. Δυστυχώς ούτε αυτό», είπε ο Αντώνης Γρηγοράκης.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι από τη στιγμή της ενημέρωσης της οικογένειας, οι συγγενείς του Γερμανού ειδοποίησαν αμέσως έναν Ιταλό φίλο τους που βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερώσει τις Αρχές. Ο άνδρας δήλωσε την εξαφάνιση του φίλου του στην Αστυνομία το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, με συνέπεια από το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του 53χρονου Γερμανού, με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΜΑΚ.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News