Χανιά: Βανδαλισμοί σε σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι (εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Βανδαλισμοί σε σχολεία λίγο πριν το πρώτο κουδούνι (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα σταθούμε αμείλικτοι στην εύρεση και τιμωρία των δραστών» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βαρδάκης

Εκτεταμένες δολιοφθορές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Χανίων, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Πιο συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα Ακρωτηρίου, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς και σε αυτό του Κουμπέ, διαπιστώθηκαν σπασμένα τζάμια και πόρτες, πυρκαγιές και ξηλωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ακόμα και αφαίρεση της θερμοπρόσοψης στα σχολεία που πραγματοποιείται ενεργειακή.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε γραπτή δήλωση του μιλά για στοχευμένες και συνειδητές προσπάθειες δημιουργίας κλίματος φόβου στα σχολεία καταστρέφοντας και λεηλατώντας ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει, την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε με συντονισμένες ενέργειες να αναβαθμίσουμε το σχολικό περιβάλλον. Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και οι ασυνείδητοι, που συνειδητά και επαναλαμβανόμενα καταστρέφουν δημόσια περιουσία, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βαρδάκης ξεκαθάρισε για το θέμα του εντοπισμού των βανδάλων πως «θα σταθούμε αμείλικτοι στην εύρεση και τιμωρία των δραστών, που δεν σέβονται τον κόπο των συνεργείων και των υπηρεσιών μας, αλλά ούτε στους πόρους που διατίθενται για την εκπαιδευτική κοινότητα. Επισημαίνεται πως από τη μεριά του δήμου Χανίων, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες, έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση βραδινής φύλαξης στους σχολικούς χώρους, η εγκατάσταση συστημάτων κλειστού κυκλώματος καταγραφής και συναγερμού και η περιμετρική φωταγώγηση των σχολικών συγκροτημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News