Ανώγεια: Το χιονοδρομικό «φάντασμα» στον Ψηλορείτη μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο (βίντεο)

Κρήτη
Ανώγεια: Το χιονοδρομικό «φάντασμα» στον Ψηλορείτη μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να είναι έτοιμο το καταφύγιο - Τι θα περιλαμβάνει

Το χιονοδρομικό «φάντασμα» στον Ψηλορείτη μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο και πεδίο δραστηριοτήτων χιονιού, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2023.

«Έχουμε την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και τον εργολάβο, για την ανακατασκευή του χιονοδρομικού και την μετατροπή του σε ορεινό καταφύγιο. Το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, είναι πυκνό, και το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023. Με καλή συνεργασία με τον εργολάβο θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον χρόνο» ανέφερε ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Το ορεινό καταφύγιο θα αποτελεί χώρο στάσης και ενημέρωσης επισκεπτών του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και θα παρέχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα άσκησης ψυχαγωγικών φυσιολατρικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με άσκηση δραστηριοτήτων βουνού, σε ομάδες επισκεπτών και μαθητών απ’ όλη την Κρήτη.

«Το έργο περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του χώρου και θα συμπεριλαμβάνει χώρους εστίασης, διαμονής για σχολεία, μεμονωμένους επισκέπτες και γκρουπ, δυναμικότητας 50 ατόμων. Επίσης, θα υπάρχει εξοπλισμός ενοικίασης για ορειβασία, ορειβατικό σκι και σκοπός είναι να λειτουργεί ο χώρος και τον χειμώνα και το καλοκαίρι» επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Οι αποδράσεις στη φύση κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, και όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης η επίμαχη υποδομή θα συμβάλλει στην ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί.

«Τα σχολεία θα είναι μια κύρια μάζα επισκεπτών προς το χώρο και πιστεύω ότι αν το μοντέλο του ορεινού καταφυγίου υλοποιηθεί όπως το έχουμε οραματιστεί, θα είναι πραγματικά ένας πόλος έλξης για όλους τους επισκέπτες της Κρήτης. Οι εγκαταστάσεις θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν το περιβάλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος του έργου είναι η πλήρης αξιοποίηση του χώρου σε ετήσια βάση.

«Η τάση του ντόπιου πληθυσμού και των επισκεπτών της Κρήτης είναι να αναζητήσει πλέον το περιβάλλον, να μυηθεί πάνω σε αυτό, να μείνει στο βουνό, ώστε να σηκωθεί το πρωί για να κάνει έναν ορειβατικό περίπατο είτε στην κορυφή του Ψηλορείτη είτε στον κάμπο της Νίδας είτε σε διάφορα πολιτισμικά και γεωλογικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής», κατέληξε ο Δήμαρχος Ανωγείων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News