Πολυτεχνείο Κρήτης: Τιμούν τη μνήμη της δικής τους Θέλμας

Κρήτη
Πολυτεχνείο Κρήτης: Τιμούν τη μνήμη της δικής τους Θέλμας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Θέλμα Μαυρίδου έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό

Τη μνήμη της Θέλμας Μαυρίδου, υπευθύνου του τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης, που υπήρξε η ψυχή του ιδρύματος και η φωνή του προς την κοινωνία, τιμά την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα. Η Θέλμα Μαυρίδου έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσία των μελών της οικογένειάς της, αλλά και των μελών της ευρύτερης Πολυτεχνικής οικογένειάς της, θα πραγματοποιηθούν ονοματοδοσία του χώρου όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν καθώς και τα Αποκαλυπτήρια ενός νέου mural - αφηρημένης τοιχογραφίας- που επιμελείται το εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων.

Η Θέλμα Μαυρίδου υπήρξε ενεργό μέλος του Πολυτεχνείου Κρήτης για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1988 εισήχθη ως προπτυχιακή φοιτήτρια και σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, απ' όπου έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού. Στη συνέχεια, το 1993 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το University of Florida. Επέστρεψε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1997, όπου εργάστηκε αρχικά στο Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και κατόπιν ως Προϊσταμένη Γραμματείας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Συνέχισε ως Υπεύθυνη του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης LLP/ERASMUS και Erasmus+. Από το 2014 υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, στο οποίο ανέλαβε Προϊσταμένη το 2019.

Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, το χαμόγελο, η θετική διάθεση, η αγάπη για όλους ανεξαιρέτως ,ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης προσωπικότητας της Θέλμας. Χειριζόταν με απόλυτη άνεση τα διαδικτυακά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα και πάντα διέθετε πνεύμα μάθησης για νέες τεχνολογίες. Ήταν γνωστή και αγαπητή σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα και ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών, καθώς ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση των φοιτητικών ομάδων και των δράσεων εθελοντισμού. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεε φοιτητές, υπαλλήλους, καθηγητές, σχολές, διοίκηση, σε ένα σώμα, σε κοινές δραστηριότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News