Μυλοπόταμος: «Αν ήταν Έλληνες και όχι Γερμανοί δεν θα ασχολούταν κανείς», δήλωσε ο δικηγόρος των Κρητικών

Κρήτη
Μυλοπόταμος: «Αν ήταν Έλληνες και όχι Γερμανοί δεν θα ασχολούταν κανείς», δήλωσε ο δικηγόρος των Κρητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων, Διονύσης Βέρρας μίλησε για το περιστατικό προσχωρώντας σε αρκετά «αιχμηρές» δηλώσεις

Άφωνη έχει αφήσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, η υπόθεση με την επίθεση και την καταδίωξη των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Ο δικηγόρος των Κρητικών που εμπλέκονται την υπόθεση, Διονύσης Βέρρας, μίλησε το πρωί της Πέμπτη 25 Αυγούστου, στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για το περιστατικό κάνοντας αρκετά «αιχμηρές» δηλώσεις.

«Αν ήταν Έλληνες και όχι Γερμανοί κανείς δεν θα ασχολούνταν με το περιστατικό στο Μυλοπόταμο», τόνισε αρχικά ο κ. Βέρρας, υποστηρίζοντας ότι η έκταση του περιστατικού δεν είναι τέτοια ώστε να ασχολείται η κοινή γνώμη. «Δεν υπάρχει καείς που να μην καταδικάζει αυτή την συμπεριφορά όμως μην κάνουμε και την τρίχα τριχιά», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά τα περιστατικά όχι μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν και στη Βρετανία συμβαίνουν και στη Γερμανία συμβαίνουν» δήλωσε ο δικηγόρος ενός από τους δύο Κρητικούς που φέρονται να καταδίωξαν την οικογένεια των Γερμανών και μετά να της επιτέθηκαν.

«O διασυρμός μιας χώρας γίνεται εξ άλλων λόγων όχι εξ αυτών. Ας προσέχουμε την οικονομία μας και τις πολιτικές μας έξω… τα υπόλοιπα περιστατικά συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε ο δικηγόρος των Κρητικών.

//--> //-->

«Και τι έγινε;»

«Ας βγαίνανε οι γερμανικές εφημερίδες (για το θέμα) και τι έγινε; Να κάνουμε κινδυνολογία; Κάνουμε κηρύγματα; Νουθεσίες; Δεν υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο» δήλωσε σχολιάζοντας τη δικογραφία.

Αφήστε το κατηγορητήριο, συνέχισε ο κ. Βέρρας ο μαξιμαλισμός μιας ποινικής δίωξης δεν νομιμοποιεί παρεκτροπή της συζήτησης και να συζητάμε επί ανυπάρκτων πραγμάτων.

Πρόκειται, υποστήριξε, για συμπεριφορά μεταξύ δυο νέων ανθρώπων ανοήτων στη συμπεριφορά τους την οδηγική που οδήγησε έτσι τα πράγματα κυνηγώντας ο ένας τον άλλο.

«Ο Γερμανός κυνήγησε πρώτος τον Έλληνα και τον γρονθοκόπησε, στραπατσαρισμένος και ματωμένος μέσα στο θυμό του αυτός άρχισε να κυνηγά το Γερμανό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο Διονύσης Βέρρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News