Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κρήτης: Αναγκαία η ίδρυση Γυμνασίου στη Γαύδο

Κρήτη
Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Κρήτης: Αναγκαία η ίδρυση Γυμνασίου στη Γαύδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης στηρίζει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των παιδιών της Γαύδου στη μόρφωση και διεκδικεί μαζί με τους γονείς τους, αλλά και όλους τους κατοίκους τη δημιουργία Γυμνασίου στο νησί

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης στηρίζει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των παιδιών της Γαύδου στη μόρφωση και διεκδικεί μαζί με τους γονείς τους, αλλά και όλους τους κατοίκους τη δημιουργία Γυμνασίου στο νησί.

«Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά βρίσκονται οι γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία του κράτους απέναντι στις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, που γιγαντώνονται ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές και στα ακριτικά νησιά. Η συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, με βάση τη λογική κόστους-οφέλους, έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, όσο και για τους όρους διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Η έλλειψη γυμνασίου στη Γαύδο οδηγεί στην υποχρεωτική μετακίνηση τριών μαθητών (2 μαθητές της Α Γυμνασίου και το μικρότερο αδερφάκι τους που θα φοιτήσει σε νηπιαγωγείο) και την απομάκρυνσή τους από τον πατέρα τους με την ανατροπή συνολικά του οικογενειακού προγραμματισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους χωρίς δικαιολογίες.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και το κατακτάμε με αγώνες!

Άμεση ίδρυση και ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος Γυμνασίου στη Γαύδο

Πλήρης κάλυψη με κρατική ευθύνη για φέτος και με δεδομένο ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτούν στο νησί τους, το σύνολο των αναγκών της μητέρας και των παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν σε κατοικία, σίτιση, μετακίνηση τα σαββατοκύριακα για να βρίσκονται με τον πατέρα τους και αποζημίωση στη μητέρα που αναγκάζεται να αφήσει την εργασία της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News