Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μείωση αποζημίωσης 130 ευρώ το μήνα για αναλώσιμα διαβητικών με απόφαση ΕΟΠΥΥ

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μείωση αποζημίωσης 130 ευρώ το μήνα για αναλώσιμα διαβητικών με απόφαση ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο γονιός των παιδιών να επέμβαινε, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα» τονίζεται στην ανακοίνωση

Για μείωση αποζημίωσης στους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου Α, η οποία φτάνει τα 130 ευρώ το μήνα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 8 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες εν είδη τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου Α. Η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€. Για να λειτουργήσει η αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα. Οι αισθητήρες αυτοί, είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, και μπορεί ο ίδιος ο ασθενής, ο φροντιστής, πολύ περισσότερο ο γονιός των παιδιών να επέμβαινε, όταν το παιδί πάει να κάνει υπογλυκαιμία και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα μέσω των κανονισμών των παροχών του ΕΟΠΥΥ, το γνωστό ΕΚΠΥ, προχωρούν βήμα βήμα μέσω των περικοπών, τη λογική ενός ελάχιστου πακέτου παροχών και από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα με το πορτοφόλι του θα έχει και τις ανάλογες παροχές. Άλλωστε, η ίδια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, ομολογεί ότι στηρίζεται στους νόμους όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και στη λογική των κλειστών προϋπολογισμών. Στα πλαίσια αυτά, εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων προς τα κάτω με το κόστος των παροχών των ταινιών μέτρησης σακχάρου γενικότερα για τους διαβητικούς όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε σε αυτά που σήμερα η σύγχρονη επιστήμη επιτάσσει να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι τα έχουν ανάγκη.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας.

Ούτε ευρώ για τα αναλώσιμα που σήμερα είναι απαραίτητα για κάθε παιδί, για τον κάθε διαβητικό, που τα έχει ανάγκη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκλείσει από τα σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας, τους πάσχοντες από διαβήτη, τα παιδιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόβουν τα αναγκαία μέσα για την προστασία της ζωής, της υγείας των χρονίως πασχόντων.

  • Δωρεάν όλα τα σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, φάρμακα, αντλίες νέας τεχνολογίας, αναλώσιμα, εξετάσεις για όσους πάσχουν από διαβήτη, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε είναι ανασφάλιστοι.
  • Κανένας διαχωρισμός, καμία εξαίρεση, κανένας αποκλεισμός.
  • Κανένα πλαφόν.
  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπλογισμό.

Οι άνθρωποί μας, τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News