Πότε και που θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας το Σάββατο 20 Αυγούστου

Κρήτη
Πότε και που θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας το Σάββατο 20 Αυγούστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ιδία μέσα

Η Διεύνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει τον  3ο γενικό δολωματικο ψεκασμό δακοκτονίας του τομέα Καστελλιου της Δ.Ε. Καστελλίου Μινώα Πεδιάδος ως εξής:  

  • Σήμερα, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στην Τ.Κ. καστελλίου.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ιδία μέσα. 

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Οι τομεάρχες δακοκτονίας της Δ.Ε. Καστελλίου, στεγάζονται στο οίκημα της βιβλιοθήκης Καστελλίου περιοχή Μεϊντάνι.

Τηλ. Επικοινωνίας 28910 31995,  2813 407914, 2813 407980. Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν την παραγωγή τους σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 20 (είκοσι) ημερών από τη λήξη του ψεκασμού, να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News