Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε τρεις νομούς της Κρήτης

Κρήτη
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε τρεις νομούς της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3)  προβλέπεται αύριο, Παρασκευή 12 Αυγούστου, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε επίπεδο Κρήτης, σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς θα βρίσκονται το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

Αττική, κεντρική & νότια Εύβοια & περιοχές σε Βοιωτία

Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι

Δωδεκάνησα & νησιά σε ανατολικό Αιγαίο

Επιπλέον, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News