Κρήτη: Φόρεσαν χειροπέδες για άσκοπους πυροβολισμούς και για κατοχή όπλων

Κρήτη
Κρήτη: Φόρεσαν χειροπέδες για άσκοπους πυροβολισμούς και για κατοχή όπλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο συλλήψεις έλαβαν χώρα σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας και μία στο Ρέθυμνο χθες Πέμπτη

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου.

Ειδικότερα, δύο ημεδαποί άνδρες συνελήφθησαν την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς, για άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ παράλληλα άλλος ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου στο Ρέθυμνο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, με ξιφολόγχη, περίστροφο και φυσίγγια.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν, χθες (04.08.2022), σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία ημεδαπού όπου λάμβανε χώρα η κοινωνική εκδήλωση, ο οποίος και συνελήφθη.

Επιπλέον συνελήφθη και ο έτερος ημεδαπός που προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρας, φυσίγγια και κάλυκες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Χειροπέδες σε άνδρα στο Ρέθυμνο

Παράλληλα άνδρας ελληνικής καταγωγής συνελήφθη, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ρέθυμνο. Κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο και περίστροφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη, σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, σήμερα (05.08.2022) από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο με ξιφολόγχη, περίστροφο και φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News