Μαλεβίζι: Την Δευτέρα ξεκινά ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο

Κρήτη
Μαλεβίζι: Την Δευτέρα ξεκινά ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός για το δάκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη

Συνεχίζεται στο Δήμο Μαλεβιζίου το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με τον τρίτο δολωματικό ψεκασμό που έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε Μονή και Τύλισο. Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους στο τηλέφωνο 2810 252-976, 2813 407-980, 2813 407-914.

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News