Κρήτη: Δράση της ΕΛΑΣ για την οδική ασφάλεια - Μοιράστηκαν αλκοολόμετρα στους οδηγούς (εικόνες)

Κρήτη
Κρήτη: Δράση της ΕΛΑΣ για την οδική ασφάλεια - Μοιράστηκαν αλκοολόμετρα στους οδηγούς (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκρήτια δράση ευαισθητοποίησης των οδηγών για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

«Όλοι διασκεδάζουν όμως ένας από την παρέα δεν πίνει. Ο οδηγός της παρέας». Αυτό ήταν το θέμα της ενημερωτικής δράσης που πραγματοποιήθηκε Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 το βράδυ ταυτόχρονα σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης αλλά και λοιπών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Κρήτης, διένειμαν σε οδηγούς και θαμώνες καταστημάτων, αλκοολόμετρα μίας χρήσεως τα οποία παρείχε για το σκοπό αυτό ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η προληπτική αυτή δράση, εστιάζει στην οδήγηση χωρίς την κατανάλωση αλκοόλ καθώς αυτή η επικίνδυνη συνήθεια συνδέεται πολύ συχνά με την πιθανότητα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

«Γίνε ο οδηγός της παρέας» είναι το μήνυμα αυτής της καμπάνιας η οποία πραγματοποιήθηκε σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο και παράλληλα σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα στον Πλατανιά, στην Κίσσαμο, στο Σπήλι, στη Χερσόνησο, στις Μοίρες, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία από αστυνομικούς των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας και Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και σε διάφορα σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τους κατά τόπους Αστυνομικούς Σταθμούς Β.Ο.Α.Κ., ενημερώνοντας τους πολίτες για τους κινδύνους της οδήγησης ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και τη σημασία του ρόλου του οδηγού της παρέας.

Οι δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στο πεδίο αυτό θα συνεχιστούν ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώσεις των επικίνδυνων παραβάσεων που σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News