ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η ανάγκη να ιδρυθούν άμεσα τα νέα τμήματα ένταξης στα σχολεία

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η ανάγκη να ιδρυθούν άμεσα τα νέα τμήματα ένταξης στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβεί

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης στα σχολεία, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρότι από 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονταν με εγκύκλιο του Υπουργείου για την ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης, δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα η σχετική απόφαση ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

«Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς εκατοντάδες μαθητές παραμένουν χωρίς την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη την οποία χρειάζονται.

Η παράλογη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της απόφασης από το Υπουργείο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς», υπογραμμίζει ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News