Ζαρός: Προωθούνται οι δράσεις πολιτισμού και δημιουργία σχολείου χειροτεχνίας

Κρήτη
Ζαρός: Προωθούνται οι δράσεις πολιτισμού και δημιουργία σχολείου χειροτεχνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Υφυπουργός κ. Γιατρομανωλάκης, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε έδειξε την ικανοποίηση του από τα όσα υλοποιούνται και προωθούνται στον τόπο καταγωγής του

Η συνεργασία του Δήμου Φαιστού με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη δημιουργία ενός σχολείου χειροτεχνίας στο Ζαρό, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζαρού υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού με καταγωγή από τον Ζαρό κ. Νικόλα Γιατρομανωλακη, τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη και τη συμμετοχή πολιτών, ιερέων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του Ζαρού.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το ζήτημα υποστήριξης στη διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος στο οποίο και ανήκει το κέντρο, από το Υπουργείο, με σκοπό να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η προσφορά του στον Πολιτισμό. Υφυπουργός και δήμαρχος αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα υλοποίησης νέων δράσεων σύγχρονου πολιτισμού στους ορεινούς όγκους, εν γενεί στους Δήμους της ενδοχώρας και ειδικότερα στο Δήμο Φαιστού και τον Ζαρό.

Ο Δήμαρχος Φαιστού παράλληλα κ. Νικολιδάκης και ο Υφυπουργός κ. Γιατρομανωλάκης, συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας δήμου και υπουργείου, επισημαίνοντας την ανάγκη ευρύτερης τόνωσης του πολιτιστικού αποθέματος στην ενδοχώρα. Την ίδια στιγμή τονίστηκε πως θα υπάρχει συνεργασία με Συλλόγους του Ζαρού προκειμένου να γίνει επεξεργασία όλων των επιμέρους θεμάτων και να κατατεθούν τελικές προτάσεις προς τον Υφυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Υφυπουργού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των γενικότερων επισκέψεων που πραγματοποιεί στην ενδοχώρα.

Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε έδειξε την ικανοποίηση του από τα όσα υλοποιούνται και προωθούνται στον τόπο καταγωγής του, ενώ ανέφερε πως το Υπουργείο είναι πρόθυμο να ενισχύσει και να βοηθήσει την όλη προσπάθεια.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News