Ανησυχία για συντρίμμια πυραύλου που είναι πιθανό να πέσουν το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Ανησυχία για συντρίμμια πυραύλου που είναι πιθανό να πέσουν το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αντικείμενο «μπαίνει»… ανεξέλεγκτο στην Γη και είναι αβέβαιο το σημείο πρόσκρουσης του

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην είδηση ότι συντρίμμια ενός κινεζικού πυραύλου είναι πιθανό να πέσουν στη χώρα μας στις 30 ή στις 31 Ιουλίου, δηλαδή αυτό το Σαββατοκύριακο, με επικρατέστερες περιοχές την Κρήτη και τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA), ένας τεράστιος κινεζικός πύραυλος Long March 5B (με την κωδική ονομασία CZ-5B) που είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου, βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη.

Σε διαφορετική περίπτωση το όλο γεγονός, δεν θα έπρεπε να δημιουργεί αναστάτωση, καθώς πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία, όταν δηλαδή πραγματοποιούνται διαστημικά ταξίδια, να επιστρέφουν οι πύραυλοι, που χρησιμοποιούνται για να δώσουν επιτάχυνση στο εκάστοτε διαστημόπλοιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο εν λόγω πύραυλος μήκους 30 μέτρων, ζυγίζει περίπου 22 τόνους και θεωρείται αρκετά δύσκολο, να διαλυθεί σε πολύ μικρά κομμάτια, όση ώρα περιστρέφεται στην τροχιά της Γης.

Ταυτόχρονα, δεν διαθέτει το καθιερωμένο σύστημα ελέγχου, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον, να δώσει μια προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης.

Έτσι, το αντικείμενο «μπαίνει»… ανεξέλεγκτο στην Γη και είναι αβέβαιο το σημείο πρόσκρουσης του.

Όπως αναφέρει το CNN, ο πύραυλος Long March 5B μετέφερε εργαστηριακή μονάδα στο διαστημικό σταθμό που δημιουργεί η Κίνα. Η εκτόξευση ήταν επιτυχής, όμως ο πύραυλος που μετέφερε το φορτίο, δεν συνεχίζει το ταξίδι και πέφτει πίσω στη Γη.

Φωτογραφία αρχείου: Usnplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News