Κεγκέρογλου: Σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκες έπραξες το χρέος σου με ταπεινότητα και θαυμαστά αποτελέσματα

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκες έπραξες το χρέος σου με ταπεινότητα και θαυμαστά αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποχαιρετά τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του για τον χαμό του Ηρακλειώτη πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Αποστολάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέρει: 

«Σύντροφε, συναγωνιστή και αγαπημένε φίλε Δημήτρη, 

Θλιβερό το καθήκον να σε αποχαιρετώ λίγο πριν την τελευταία πτήση σου, αυτή την φορά προς την αιωνιότητα και προτού σε υποδεχτεί η εύανδρος κρητική γη.

Θλιβερός ο αποχαιρετισμός αλλά και καθήκον ανθρώπινο και φιλικό.

Κυρίως όμως είναι υποχρέωση πολιτική και εθνική διότι όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες η αρετή, η τιμιότητα και η προσφορά, πρέπει να βραβεύονται. Όπου βραβεύονται εκεί «ξεφυτρώνουν» άριστοι άνθρωποι.

Ο Περικλής στον επιτάφιο αναφέρει «οίς γάρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες ανα-φύονται».

Δεν είμαι όμως μόνο εγώ εδώ που αποτίνω φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε ένα φλογερό πατριώτη και σε ένα συνεπή δημοκράτη. Είμαστε όλοι εδώ, για να σε αποχαιρετήσουμε. Η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Νίκος Ανδρουλάκης, ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οι συνάδελφοι σου αξιωματικοί, οι συναγωνιστές και σύντροφοι σου και η Ηρακλειώτικη κοινωνία.

Όλοι οι Κρητικοί, που υπηρέτησες ανιδιοτελώς, ως Βουλευτής Ηρακλείου, προσφέροντας τα μέγιστα, τόσο στη μεγαλόνησό μας όσο και στο αγαπημένο μας Ηράκλειο. Είχες μια ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Υπηρέτησες την Πολεμική Αεροπορία με πάθος, υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα καθήκοντος.

Σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκες, έπραξες στο ακέραιο το χρέος σου με ταπεινότητα αλλά και θαυμαστά αποτελέσματα.

Υπηρέτησες με σθένος και αποφασιστικότητα τα εθνικά συμφέροντα της πολύπαθης Πατρίδας μας.

Η προσήλωσή σου στο Δημοκρατικό Πολίτευμα, οι προοδευτικές σου αντιλήψεις και η κρητική σου καταγωγή δε σου επέτρεψαν να παρακολουθείς άπραγος την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος από επίορκους αξιωματικούς. Εντάχθηκες στον αγώνα, ανέπτυξες αντιδικτατορική δράση και αγωνίστηκες με συνέπεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το 1973, συμμετείχες στο Κίνημα του Ναυτικού και αποτάχθηκες από τη δικτατορία αλλά εσύ δεν «έσκυψες το κεφάλι».

Παρέμεινες Αγέρωχος, Δημοκράτης και Κρητικός.

Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης αναγνωρίστηκε η αξία σου, έφτασες στο βαθμό του πτεράρχου και το 1984 επελέγεις Αρχηγός ΓΕΑ.

Με δική σου συνδρομή, συμφωνήθηκε η προμήθεια 40 F-16 από τις ΗΠΑ κι άλλα τόσα Mirage-2000 από τη Γαλλία που ενίσχυσαν την αμυντική ισχύ της Χώρας μας και μέχρι σήμερα με την αναβάθμιση τους, θωρακίζουν την άμυνά μας, θέμα για το οποίο σε συμβουλεύτηκα ως μέλος της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής.

Οι αρχές, οι αξίες και οι θέσεις σου για αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, για μια καλύτερη Ελλάδα καθώς και η φιλία σου με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου σε οδήγησαν στο μεγάλο δημοκρατικό κίνημα, το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

Το υπηρέτησες με συνέπεια

Ο λόγος σου πάντα καθαρός, συνετός και ευγενής. Οι πολιτικές σου παρεμβάσεις πάντα ουσιαστικές και διατυπωμένες με γνώμονα τα συμφέροντα της Πατρίδας και του λαού.

Οι συζητήσεις μαζί σου πάντα ενδιαφέρουσες και ωφέλιμες. Είχες κρυστάλλινες απόψεις σε πολλά κοινωνικά θέματα. Δεν οργιζόσουν, δεν κακολογούσες, δεν έκανες άδικες και αυστηρές κρίσεις.

Το Σεπτέμβριο του 1996, ο Κώστας Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ σε τίμησε αναθέτοντάς σου τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.Στη συνέχεια, εσύ ήσουν αυτός που τίμησε την εμπιστοσύνη τους.

Λάμπρυνες με την παρουσία σου και το έργο σου το αξίωμα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Παρέμεινες στη θέση αυτή μέχρι τον Οκτώβριο του 2001.

Υπήρξες μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Άμυνα.Η απουσία σου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Όμως, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί το φως της δικαιοσύνης, της εντιμότητας, των δημοκρατικών αρχών, των κοινωνικών αξιών και του πατριωτισμού δε θα σβήσουν ποτέ όσο θα υπάρχουν άνθρωποι όπως ήσουν εσύ.

Αποτελείς πρότυπο υπεύθυνου πολιτικού, άξιου αξιωματικού, ανθρώπου με ήθος και ευγένεια.

Θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο νου και τη καρδιά μου η τελευταία συνομιλία μας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το πάθος σου, η αγωνία σου αλλά και η αισιοδοξία σου για την επιτυχία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ήσουν υπέροχος οικογενειάρχης.

Στην οικογένειά σου και στους οικείους σου, θερμά συλλυπητήρια, δύναμη και κουράγιο.

Πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για σένα.Όλοι μας νιώθουμε υπερήφανοι για σένα.

Καλό ταξίδι. Αιωνία η μνήμη σου».

Φωτογραφία απο: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News