Ηράκλειο: Τι λέει ο Δήμος για τον άστεγο Φρανκ στα Λιοντάρια (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Τι λέει ο Δήμος για τον άστεγο Φρανκ στα Λιοντάρια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα, κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας θα προσεγγίσουν εκ νέου τον άστεγο, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, την ψυχική και σωματική υγεία του, και αναλόγως θα προχωρήσουν στις πράξεις που προβλέπονται» ανέφερε στο neakriti.gr, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Ειρήνη Παπαδάκη

Για μια προβληματική κατάσταση με επαναλαμβανόμενα σκηνικά όχλησης στο κεντρικότερο σημείο του Ηρακλείου και της Κρήτης, την πλατεία Λιονταριών, κάνουν λόγο καταστηματάρχες και πολίτες, οι οποίοι αναφέρουν πως ο Φρανκ, ένας άστεγος Γερμανικής καταγωγής, έχει επιτεθεί φραστικά και σωματικά σε τουρίστες καθώς και σε θαμώνες καταστημάτων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις περιγραφές τους, ο άστεγος φέρεται να εναποθέτει σκουπίδια και μαγειρικά σκεύη εντός του σιντριβανιού, με κίνδυνο να προκαλέσει φθορές και φυσικά να δημιουργήσει μια εικόνα που δεν αρμόζει σε κανέναν, εν μέσω καλοκαιριού και στο απόγειο της τουριστικής κίνησης. Την ίδια στιγμή, γεννιούνται σαφή ερωτήματα ανθρωπιστικής φύσης, για την φροντίδα και το αίσθημα ασφάλειας που θα έπρεπε να λαμβάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Το ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε χθες, Τρίτη 26 Ιουλίου, το neakriti.gr, αποτυπώνει τις εικόνες ντροπής, με επαγγελματίες της περιοχής να περιγράφουν δύσκολες ως προς την διαχείριση τους καταστάσεις, στην πλατεία των Λιονταριών. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ιατρού, εργαζόμενο σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή, ο Φρανκ «δημιουργεί μεγάλη προβλήματα. Βρίζει, είναι επιθετικός προς τους τουρίστες, μπαίνει στο σιντριβάνι και πετάει εντός φαγητά και σκεύη μαγειρικής». 

Ο Βασίλης Κασαπάκης, επίσης εργαζόμενος σε χώρο εστίασης, προσθέτει: «τον τελευταίο χρόνο έχει εκτροχιαστεί. Πετάει σκουπίδια στο σιντριβάνι, έχει χαλάσει το μηχάνημα στο σιντριβάνι και έχει χτυπήσει μια κοπέλα σε περιστατικό στο οποίο ήμουν μπροστά».

Καταστηματάρχες αναφέρουν επιπρόσθετα πως για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα. «Ο άστεγος ήταν κοντά μας, κάποτε ήταν στα λογικά του, τώρα πια δεν είναι, δημιουργεί μόνο φασαρίες.

Ειρήνη Παπαδάκη Σκαλίδη: «Σήμερα, κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας θα προσεγγίσουν εκ νέου τον άστεγο, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, την ψυχική και σωματική υγεία του, και αναλόγως θα προχωρήσουν στις πράξεις που προβλέπονται»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, κ. Ειρήνη Παπαδάκη, «η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου γνωρίζει τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον έχει προσεγγίσει αρκετές φορές στο παρελθόν προκειμένου να φιλοξενηθεί στο Κέντρο αστέγων, ωστόσο ο ίδιος δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο». 

«Σήμερα, κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας θα προσεγγίσουν εκ νέου τον άστεγο, θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, την ψυχική και σωματική υγεία του, και αναλόγως θα προχωρήσουν στις πράξεις που προβλέπονται». Η κ. Παπαδάκη τόνισε πως πολύ συχνά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου προσεγγίζουν τους αστέγους της πόλης προκειμένου να τους φιλοξενήσουν στο Κέντρο Αστέγων, έτσι ώστε να είναι και οι ίδιοι προστατευμένοι και να μην μένουν στον δρόμο με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους. 

«Υπάρχουν κενές θέσεις σήμερα στο Κέντρο Αστέγων, ωστόσο, δυστυχώς, κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν στον δρόμο. Παράλληλα, τρέχει το πρόγραμμα στέγαση και εργασία, στο οποίο περίπου 35-40 άστεγοι, θα μπουν άμεσα σε σπίτια στο Ηράκλειο». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News