default-image

Ακύρωσαν αίτημα στελέχωσης του υποστελεχωμένου νοσοκομείου Ιεράπετρας

Κρήτη
Ακύρωσαν αίτημα στελέχωσης του υποστελεχωμένου νοσοκομείου Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα όρια του ο υγειονομικός μηχανισμός του νοσοκομείου

Οργή  και αγανάκτηση έχει κυριεύσει ξανά όλους εκείνους που εμπλέκονται  με τον έναν η τον άλλον τρόπο στις υποθέσεις του  Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο από την αρχή της περιόδου των μνημονίων και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να κρατηθεί ανοικτό προσφέροντας καλές υπηρεσίες υγείας στους 45.000 κατοίκους της Νοτιοανατολικής Κρήτης την οποία εξυπηρετεί με τη σωστή λειτουργία του.  

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απαξίωση της ανάγκης για πρόσληψη 11 ιατρών βασικών ειδικοτήτων που λείπουν από τη δύναμη του ιατρικού προσωπικού και που η διοίκηση του διασυνδεόμενων Νοσοκομείων,- στην οποία δεν μετέχει ουδείς εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας- γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι θα πρέπει να τους ζητήσει μέσω της ΥΠΕ Κρήτης από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον οποίο πρόεδρος είναι ο τέως διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τις μεθοδεύσεις που αποδεικνύουν την απαξίωση της μοναδικής δομής υγείας της Νότιας Κρήτης , εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της κάλυψης των κενών θέσεων ιατρών βασικών ειδικοτήτων που θα βοηθήσει στην σωστή λειτουργία των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Ο εμπαιγμός και η απαξίωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Κρήτης φαίνεται πως δεν έχει όρια. Διαγράφουν με μονοκονδυλιές την εθνική σημασία επιβίωσης αυτού του τόπου. Άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό, αποτελούν οι παλινωδίες των αποφάσεων του Δ.Σ. των  διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού μας.

Συνεδρίασαν στις  5 Ιουλίου 2022 και αποφάσισαν να αιτηθούν έγκριση πέντε θέσεων γιατρών για το Νοσοκομείο μας. Το Νοσοκομείο ζητούσε έντεκα. Συνεδρίασαν ξανά στις  18 Ιουλίου  και αποφάσισαν να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και ζήτησαν μόνο μία θέση γιατρού για το Νοσοκομείο μας!!! Για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που  έχει ολιγότερο πρόβλημα στελέχωσης και πρακτικά καλύπτουν μικρότερο πληθυσμό, ζήτησαν  εννέα γιατρούς.

Και εμείς  εδώ στην Ιεράπετρα μένουμε με τα ερωτήματα:

Α) Ποια ανάγκη τους ανάγκασε να ξανα συνεδριάσουν;

Β) Γιατί αναίρεσαν την απόφαση τους;

Γ) Γιατί αγνοούν το αίτημα του Νοσοκομείου μας για στελέχωση από γιατρούς;

Δ) Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να περιφρονούν έναν πληθυσμό Ελλήνων που μοχθεί στην εσχατιά της χώρας;

  1. E) Ποιοι είναι αυτοί που χωρίς εμάς και χωρίς δική μας εκπροσώπηση στο Δ.Σ., αποφασίζουν με παρρησία για εμάς;

ΣΤ) Ποιος τους είπε ότι υπάρχει πληθυσμός στην Ελλάδα με λιγότερα δικαιώματα στην υγεία και τη ζωή;

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι πρέπει να πάρουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας. Όλα τα  επιχειρήματα μας για τη ζωτική σημασία του Νοσοκομείου μας αγνοούνται. Αρχειοθετούνται στον κάλαθο των αχρήστων  της Υ.Π.Ε. Κρήτης και των Υπουργείων. Ερήμην αποφάσεις από εξυπνάκηδες δήθεν ειδικούς.

Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και να διεκδικήσουμε το αυτοδιοίκητο και τη στελέχωση που δικαιούται το Νοσοκομείο μας. Να εγκριθούν άμεσα οι γιατροί που χρειάζεται το Νοσοκομείο μας. Τώρα πριν είναι πολύ αργά. Καλούμε Εκκλησία, Δήμο, φορείς και όλους τους συμπολίτες μας, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που σύντομα θα σας ανακοινώσουμε», αναφέρουν στην επιστολή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την υπογραφή του προέδρου κ Ανδρέα Μαμαντόπουλου και της γραμματέας κ Πόπης Δασκαλάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News