Θεατρική Ομάδα Πύργου: Οι «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταξιδεύουν στο Ηράκλειο

Κρήτη
Θεατρική Ομάδα Πύργου: Οι «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταξιδεύουν στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θεατρική ομάδα Πύργου Μονοφατσίου με το θεατρικό έργο «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταξιδεύουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η θεατρική ομάδα Πύργου Μονοφατσίου με το θεατρικό έργο «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταξιδεύουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Οι παραστάσεις θα δοθούν σε 13 χωριά του Ηρακλείου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τα χωριά που θα παρουσιαστεί το έργο είναι ο Χάρακας, Πύργος, Μεσοχωρίο, Τεφέλι, Τυμπάκι, Πλακιώτισσα, Πυργού, Γκαγκάλες, Νεοχώρι, Αστρίτσι, Τσούτσουρος, Αρχάνες και Χουδέτσι.

Ακολουθεί το πρόγραμμα παραστάσεων 2022

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ράφτης Στέλιος Κοντογιώργης (Ντίνος Ηλιόπουλος) και ο αγρότης Θωμάς Μακρυκώστας (Κώστας Χατζηχρήστος) είναι δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι κατάγονται από το ίδιο χωριό της Πελοποννήσου, όμως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ωστόσο οι οικογένειές τους διατηρούν μία αιματηρή βεντέτα που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια. Ο Στέλιος και ο Θωμάς είναι τα τελευταία αρσενικά μέλη από κάθε οικογένεια.

Με αφορμή το πρόσφατο φονικό που διεπράχθη στο χωριό, στο οποίο σκοτώθηκε ένα μέλος από την κάθε οικογένεια, ο Θανάσης, θείος του Στέλιου (Παντελής Ζερβός) φεύγει από το χωριό και τον επισκέπτεται στο ραφείο του στην Αθήνα για να τον παροτρύνει επίμονα να βρει και να σκοτώσει τον Θωμά, για να πάρει πίσω το αίμα του συγγενή του. Μάλιστα τον προειδοποιεί πως, αν δεν το κάνει, θα τον προλάβει ο αντίπαλός του και θα τον σκοτώσει εκείνος πρώτος.

Την ίδια ώρα, ο Θωμάς, που έχει ανέβει στην Αθήνα συμπτωματικά για δουλειές, δέχεται επίσκεψη από τη θεία του την Παρασκευή (Τζόλυ Γαρμπή), η οποία του ζητά να κάνει το ίδιο στον Στέλιο, και μάλιστα τον προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα.

Παρ' όλα αυτά, ούτε ο Στέλιος ούτε ο Θωμάς είναι διατεθειμένοι να διαπράξουν φόνο. Εξάλλου, και οι δύο τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι κάποιος άγνωστος τους ψάχνει για να τους δολοφονήσει χωρίς προφανή λόγο.

Έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κρυφτούν σε κάποιο απόμερο ξενοδοχείο. Η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι δυο τους, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να προστατευθούν από τον υποτιθέμενο εχθρό, αλληλοεκδηλώνοντας ταυτοχρόνως τις απόψεις τους ότι δεν συμφωνούν με την συνέχεια της βεντέτας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναπτύσσουν αμοιβαία συμπάθεια και όταν τελικά, μετά από σειρά ευτράπελων γεγονότων αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους, αγκαλιάζονται και δίνουν τέλος τη βεντέτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News