Φωτιές στην Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Οροπέδιο Λασιθίου, Πόμπια και Αγία Γαλήνη

Κρήτη
Φωτιές στην Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Οροπέδιο Λασιθίου, Πόμπια και Αγία Γαλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στα σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου, οι πυρκαγιές στην Κρήτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στα σημεία, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτιά στην Αγία Γαλήνη

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουλίου, για φωτιά που ξέσπασε στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η φωτιά να βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και 20 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση και σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου, στο πύρινο μέτωπο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιουλίου, στο χωριό Πινακιανό, του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η φωτιά πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με τρία οχήματα και οκτώ υπαλλήλους.

Παραμένουν πυροσβέστες στην πυρκαγιά στην Πόμπια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιουλίου, σε περιοχή κοντά στον οικισμό Πόμπιας του δήμου Φαιστού.

Το πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, και στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Πολιτική Προστασία του δήμου Φαιστού, στις 15:45 το μεσημέρι της Κυριακής, υπήρξε μέτωπο φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση βορειοδυτικά της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας με κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς τις Τοπικές Κοινότητες Πετροκεφαλίου και Κουσέ.

https://www.youtube.com/watch?v=b0gXgdhTILs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού για να συνεπικουρήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι ενεργοποιήθηκε η κατάσταση Συναγερμού με βάση τον προγραμματισμό, ο οποίος είχε καταρτιστεί στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνεδρίασης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Παράλληλα την Δευτέρα 25 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε τακτική Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η οποία είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων οργάνωσης και προγραμματισμού που πραγματοποιούνται στο δήμο Φαιστού.

Στο Τοπικό Όργανο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρόεδροι Κοινοτήτων κι εκπρόσωποι φορέων.

(φωτογραφία ΑΠΕ_ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News