Μαμουλάκης: Μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για το τρένο στην Κρήτη

Κρήτη
Μαμουλάκης: Μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για το τρένο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ηρακλειώτη βουλευτή, Χάρη Μαμουλάκη

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη:

«Με την κλιματική αλλαγή να μας υποχρεώνει να υλοποιήσουμε εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης της ενέργειας και των μετακινήσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης να παρέχει τους πόρους και τα ήδη δρομολογημένα, κυρίως από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έργα στην Κρήτη, όπως το αεροδρόμιο Καστελλίου και ο ΒΟΑΚ, να έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες προοπτικές, η συζήτηση για τη δημιουργία του Προαστιακού Ηρακλείου καθίσταται κάτι παραπάνω από επίκαιρη. Ήρθε πλέον η στιγμή να αρθούν και οι κυβερνητικές αντιρρήσεις και να εξεταστεί η δυνατότητα σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελλίου με την πόλη του Ηρακλείου – και όχι μόνο – με ένα «πράσινο» μέσο σταθερής τροχιάς, με κοινωνικό πρόσημο, που θα δίνει τη δυνατότητα της γρήγορης, ασφαλούς και οικονομικής μετακίνησης. Για όλους. Όπως γίνεται και σε διεθνές επίπεδο.

Η συγκυρία είναι ιδανική. Η συνεργασία και ο συντονισμός των δυνάμεων που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας, η δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για το τρένο στην Κρήτη, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Τώρα είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης. Τώρα είναι η στιγμή για να εξετάσουμε σοβαρά και μεθοδευμένα την δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς φιλικού προς το περιβάλλον. Γιατί, αν όχι τώρα, πότε;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News